Oroszország hírei

#NoRussiaNoGames: Az interneten állnak ki az orosz sportolókért

77

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Online kampány indult az orosz sportolókért, akiket megfosztottak a 2014-es Szocsi olimpián szerzett érmeiktől és örökre eltiltottak az olimpiai szerepléstől is. A vád szerint teljesítményfokozókat szedtek.

- Hirdetés -

A #NoRussiaNoGames (Oroszország nélkül nincs olimpia) hastag alatt futó kampányt elindító Roma Sztarkov szentpétervári hallgató elmondta, hogy őszintén aggódik az orosz sportolókért, akiket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) örökre eltiltott az olimpiai szerepléstől. Az érintettek név szerint: Makszim Vilegzsanyin, Alekszej Petuhov, Julia Ivanova, Jevgenyina Sapavolava, Jevgenyij Belov és Alekszander Legkov.

Sztarkov a vk.com közösségi hálón közzétett posztban azt írja, nem érti, hogy egy norvég síelő Martin Sundby miért kapott mindössze két hónap eltiltást bizonyított doppingvétségért, miközben a mi sportolóinkat örök életre eltiltják az olimpiától, bármilyen bizonyíték nélkül. Belegondolt bárki abba, hogy mit érezhetnek ezek a sportolók vagy a szüleik? – tette fel a kérdést a diák.

A posztban egy videó is látható, amelyben megszólal az egyik eltiltott sportoló Makszim Vilegzsanyin édesanyja is, aki kiáll a fiáért.

- Hirdetés -

A fiú szerint, ha a NOB nem akarja megvédeni az orosz sportolókat, akkor az oroszoknak kell ezt megtenniük. Hangsúlyozta, hogy a politikát ki kell hagyni a sportból.

A kampány a Vkontakt közösségi oldalon indult, de gyorsan átterjedt a Facebook-ra és a Twitter-re is és már több mint 700 ezren látták.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet