Oroszország hírei

Videón a 2018-as foci-vb helyszínei – 2. rész: Volgográd

139

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ismerd meg a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó városokat. Sorozatunk második részében Volgográddal ismerkedhetünk meg.

- Hirdetés -

A Volga folyó jobb partján fekvő Volgográd az Oroszországi Föderáció 13. legnépesebb városa valamivel több mint egymillió lakossal. Oroszország délkelet-európai részének kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja.

A város legismertebb látványossága a 85 méter magas Hazánk anyja szobor, melynek talapzatánál több ezer elesett orosz katona neve olvasható, a műemléknél lévő örök lángot pedig négy díszegyenruhás katona őrzi. A szobor a város minden pontjából jól látható. A nőalak csak egy része egy háborús emlékmű együttesnek.

A városban született Jelena Iszinbajeva rúdugrónő és Jevgenyij Pljuscsenko műkorcsolyázó is.

- Hirdetés -

A stadion:

A Volga partján épülő új több mint 45 ezer férőhelyes Volgográd Arénában négy mérkőzést rendeznek majd a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon.

A stadion a világbajnokág után a helyi klub az FC Rotor Volgográd otthona lesz.

A 2018-as FIFA világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet