Oroszország hírei

Lavrov: az EBESZ figyelje, hogy a kijevi kormány betartja-e kötelezettségeit

87

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország érdekelt abban, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) figyelemmel kísérje, betartja-e a kijevi kormány az oktatás, a kultúra és a nemzeti kisebbségek ügyében vállalt kötelezettségeit – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Thomas Gremingerrel, az EBESZ főtitkárával közösen tartott pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

- Hirdetés -

Lavrov külön megemlítette az ukrajnai orosz etnikum és az orosz ajkú lakosság jogainak biztosítását. Rámutatott, hogy az EBESZ általános mandátuma Ukrajna “minden jelentős régiójára” kiterjed.

Az orosz diplomácia vezetője elmondta, Moszkva abban is érdekelt, hogy az EBESZ hozzájáruljon az ukrajnai válság rendezését célzó minszki megállapodások végrehajtásához, valamint más regionális krízisek megoldásához.

A külügyminiszter egyebek között az is közölte, hogy az irányítása alá tartozó tárca csütörtökön bekérette Stefan Weidingert, Ausztria moszkvai nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét, mert Bécs megtagadta a vízum megadását több krími újságírónak, akik részt kívántak venni az EBESZ szervezésében az osztrák fővárosban megrendezett sajtószabadság-konferencián.

- Hirdetés -

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet