Oroszország hírei

Putyin reméli, hogy Steinmeier látogatása megerősítheti az orosz-német kapcsolatokat

157

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kifejezte azt a reményét, hogy Frank-Walter Steimeier német államfő oroszországi látogatása hozzájárulhat a kétoldalú viszony megerősödéséhez.

- Hirdetés -

Putyin akkor beszélt erről, amikor a Kremlben üdvözölte Steinmeiert. Emlékeztetett rá, hogy vendégével, aki akkor még Németország külügyminisztere volt, 2016 tavaszán találkozott utoljára.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy Steinmeier több funkciót betöltve is részese volt az orosz-német kapcsolatok alakításának.

Steinmeier: meg kell haladni az elidegenedést a német-orosz viszonyban

- Hirdetés -

Moszkvának és Berlinnek közösen kell meghaladnia a kétoldalú viszonyban az elmúlt években végbement elidegenedést – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német államfő, amikor szerdán fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában.

Steinmeier elnöki minőségében először jár Oroszországban, és ő az első német államfő, aki az elmúlt hét év alatt felkereste Moszkvát. A két ország viszonya az ukrán válság miatt romlott meg.

Mielőtt Putyinnal találkozott volna, Steinmeier Mihail Gorbacsov volt szovjet elnökkel és pártfőtitkárral, valamint a Memorial emberijogvédő szervezet képviselőivel találkozott az orosz fővárosban. MTI

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet