Oroszország hírei

Még nem lesz orosz elnök a szépséges egykori krími főügyésznő

129

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Krím félsziget korábbi főügyésze, jelenleg parlamenti képviselőként dolgozó Natalja Poklonszkaja cáfolta azokat az orosz sajtóban megjelent híreket, miszerint indul az elnöki székért a jövő évi oroszországi elnökválasztáson.

- Hirdetés -

A képviselőnő hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy más nő indulna a választáson.

Poklonszkaja azután szólalt meg, hogy a tekintélyes orosz üzleti napilap a Vedomosztyi közölt egy cikket, amelyben egy meg nem nevezett elnöki hivatali forrásra hivatkozva írják, hogy a Kreml fontolgatja egy női jelölt indítását a 2018-as elnökválasztáson.

- Hirdetés -

A lap információi szerint az egykori krími főügyésznő mellett még lehetséges jelöltként került szóba Jelena Mizulina szenátor és Kszenyija Szobcsak a L’Officiel magazin főszerkesztője.

Poklonszkaja az orosz Dozsgy televíziónak adott interjúban “ostobaságnak” nevezte a lap állításait.

Putyin nem zárja ki, hogy egy nő kerüljön Oroszország élére

Vlagyimir Putyin még tavaly áprilisban nyilatkozott úgy, hogy lehetségesnek tartja, hogy egy nő legyen Oroszország elnöke, hozzátéve, hogy a nők sokkal jobban tudják kezelni a problémákat, mint a férfiak.

Jelenleg három jelölt van

Eddig hárman jelezték, hogy indulnak az elnöki székért a 2018-as elnökválasztáson. Mindhárman férfiak: a liberális Jabloko párt alapítója Grigorij Javlinszkij, a szélsőjobboldali, ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párt vezetője Vlagyimir Zsironovszkij és Alekszej Navalnij korrupcióellenes aktivista. Utóbbi azonban a hatályos orosz törvények értelmében nem indulhat a választáson, mivel ötéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott és az ítélet a választások idején még érvényben lesz.

Vlagyimir Putyin még nem jelentette be, hogy újraindul a választásokon, de többször utalt rá.

Korábban mi is írtunk arról, hogy Poklonszkaja lehet Vlagyimir Putyin utóda

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet