Oroszország hírei

Putyin fontosnak tartja a Vatikánnal folytatott, konstruktív orosz párbeszédet

141

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország nagyra becsüli a Vatikánnal folytatott, kölcsönös bizalmon alapuló, konstruktív párbeszédet, és örül annak, hogy folytatódik az orosz ortodox és a katolikus egyház közötti dialógus – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szerdán Szocsiban fogadta Pietro Parolin bíborost, a Szentszék államtitkárát.

- Hirdetés -

Putyin méltatta, hogy következetesen megvalósulnak a közte és Ferenc pápa között létrejött megállapodások.

A Vatikán “miniszterelnöke” tolmácsolta az orosz elnöknek a katolikus egyházfő személyes üdvözletét, és megelégedettségét fejezte ki az egyházközi kapcsolatok fejlődésével, valamint az együttműködés megerősítését célzó kezdeményezésekkel kapcsolatban. Pozitív példaként emelte ki az orosz-vatikáni diplomáciai vízummentességről szóló megállapodás megkötését.

Parolin kardinális elismerően szólt az egyházközi kapcsolatok új dinamikájáról, amely egyebek között Ferenc pápa és a Kirill pátriárka tavalyi havannai találkozójában, valamint a Szent Miklós Bariban őrzött ereklyéinek Oroszországba szállításában mutatkozott meg. Utóbbi gesztusért Putyin elnök “Oroszország összes kereszténye” nevében köszönetet mondott az államtitkárnak és Ferenc pápának.

- Hirdetés -

Az orosz államfő arról is szót ejtett, hogy a Vatikáni Múzeum kiállításának a Tretyakov Képtárban történt idei bemutatását követően 2018-ban a Vatikánban nyílik majd tárlat Az orosz művészet vallási öröksége: az ikonfestészettől az avantgárdig címmel. MTI

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet