Oroszország hírei

Putyin részvétét fejezte ki VI. Fülöp spanyol királynak

88

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök VI. Fülöp spanyol királynak a csütörtöki barcelonai gázolásos merénylettel kapcsolatban – közölte a Kreml sajtószolgálata.

- Hirdetés -

Határozottan elítéljük ezt a civilek ellen elkövetett brutális és cinikus bűncselekményt – olvasható az orosz államfő üzenetében, melyben ismét összefogásra szólította fel a nemzetközi közösséget a terrorizmus elleni harcban.

Putyin együttérzését és támogatását fejezte ki az áldozatok családjának és barátainak, valamint mielőbbi gyógyulást kívánt a támadás sérültjeinek.

Dmitrij Medvegyev kormányfő szintén részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

- Hirdetés -

A nemzetközi közösségnek együtt kell működnie a terrorizmus megállítása érdekében – ezt már Jurij Fedotov az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vezetője nyilatkozta a merénylettel kapcsolatban. “Együtt meg kell állítanunk a terrorizmust” – írta a Twitteren.

Csütörtök délután egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír, a legfrissebb közlések szerint 13-an vesztették életüket, sokan megsérültek.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet