Oroszország hírei

Porosenko betiltja a legnépszerűbb orosz közösségi oldalakat Ukrajnában, elkerülhető a blokkolás

89

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Útmutatót küldött szét ukrán felhasználóinak szerdán a VKontaktye (VK.com) orosz közösségi portál arra az esetre, ha az ukrán szolgáltatók blokkolnák az elérhetőségét.

- Hirdetés -

Biztonsági okokra hivatkozva Petro Porosenko elnök kedden rendelte el Ukrajnában milliók körében népszerű orosz internet-szolgáltatók és közösségi oldalak használatának tilalmát.

A VKontaktye, amelynek saját bevallása szerint 410 millió felhasználója van, üzenetében ismételten hangsúlyozta, hogy nem foglalkozik politikával, és fontosnak nevezte a rokonok és a barátok közötti kapcsolat fenntartásának lehetőségét. A szolgáltató rámutatott, hogy felületén mindenkinek megadja a véleményszabadság lehetőségét, függetlenül az országától és a nemzetiségétől.

Az orosz állami Rosszija 24 hírtelevízió kedden ismertetett olyan módszereket, amelyek segítségével meg lehet kerülni a weboldalak blokkolására irányuló ukrán kísérletet.

- Hirdetés -

A 83 nyelven elérhető a világ 5. legnépszerűbb weboldalának számító vk.com közösségi hálón, hivatalos oldalt működtetett az ukrán elnök is.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet