Oroszország hírei

Orosz táncelőadások az Uránia Filmszínházban

90

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Három táncszínházi előadást is sugároz moszkvai teátrumokból áprilisban az Uránia Nemzeti Filmszínház.

- Hirdetés -

A budapesti moziban április 9-én a Korunk hőse című darab lesz látható a moszkvai Nagyszínház (Bolsoj) világhírű balettegyüttesének előadásában – közölte az MTI-vel az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A táncjáték a kortárs orosz zeneszerző, Ilja Demuckij muzsikájára készült, és olyan sztárokkal kerül színre, mint Olga Szmirnova, Igor Cvirko, Artyem Ovcsarenko, Jekatyerina Sipulova, Ruszlan Szkvorcov és Szvetlana Zaharova; a rendező Kirill Szerebrennyikov.

Az Anna Karenina táncszínházi változata a Vahtangov Színház előadásában elevenedik meg, a nemzetközi hírű litván koreográfus, Anzelika Cholina merész, új interpretációjára április 11-én. Cholina munkáiban a balett, a modern tánc és a színjátszás elemeit ötvözi, az Anna Karenina drámai hatású koreográfiáját pedig Alfred Schnittke érzelmekben gazdag zenéje festi alá.

- Hirdetés -

Április 14-én a Bolsoj táncosaival láthatja az Uránia közönsége Csajkovszkij Csipkerózsika című balettjét. A darab a Marius Petipa által kidolgozott, 19. század végi klasszikus koreográfia Jurij Grigorovics által megújított színpadra állításában látható, Olga Szmirnovával Auróra hercegnő és Szemjon Csudinnal Deziré herceg szerepében. MTI

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet