Oroszország hírei

Eurovízió: Ukrajna nem enged, érvényben marad a kitiltás

89

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Annak ellenére, hogy Ukrajnát is eltilthatják a részvételtől, nem enged a nyomásnak és érvényben tartja az Eurovíziós Dalfesztivál orosz résztvevője elleni kitiltást. Ezt az ukrán külügyminiszter Pavlo Klimkin jelentette be pénteken.

- Hirdetés -

“A válasz egyszerű. Az engedmény lehetetlen, a törvény mindenkire vonatkozik” – mondta a miniszter a NATO-Ukrajna bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Néhány orosz politikus és művész kezdeményezte, hogy nemzetközi bíróságon támadják meg Ukrajna döntését.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) március 22-én három évre tiltotta ki Ukrajnából Julija Szamojlova mozgássérült orosz énekesnőt. Indoklásuk szerint Szamojlovával törvényt sértett azzal, hogy az Oroszországgal újraegyesült Krímen koncertezett 2015-ben. Ezzel megsértette azt az ukrán jogszabályt, amelynek értelmében félszigetre csak “ukrán területről, ukrán engedéllyel szabad beutazni”.

- Hirdetés -

Az EBU szerint negatív képet fest az ügy Ukrajnára

Az EBU (Európai Műsorsugárzók Uniója) igazgatója Ingrid Deltenre levelet írt Volodimir Hrojszman ukrán miniszerelenöknek, hogy Szamojlova kitiltása nagyon negatív hatással lesz Ukrajna nemzetközi megítélésében.  

Julija Szamojlova

Az igazgató korábban úgy nyilatkozott: “Mélységesen sajnálom, hogy az Eurovízió politikai játékok színterévé vált. Az Eurovíziós Dalfesztiválnak emberek milliót kellene boldoggá tenni, összehozni, ahelyett hogy egymással szembefordítja őket.” – hozzátette még, hogy ha a jövő hétig nem találnak megoldást a problémára, Ukrajnát valószínűleg átmenetileg kitiltják a versenyből.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet