Oroszország hírei

Orosz külügy: fenyegető méreteket öltött a keresztényüldözés

96

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Fenyegető méreteket öltött a keresztényüldözés a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, a keresztényeket elüldözik szülőföldjükről – figyelmeztetett szerdán kiadott közleményében az orosz külügyminisztérium.

- Hirdetés -

A moszkvai diplomáciai tárca beszámolója szerint az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 34. ülésszaka alkalmából kedden Genfben orosz-örmény-vatikáni-libanoni szervezésben magas szintű tanácskozást tartottak a vallások békés egymás mellett éléséről, valamint a keresztények és más vallások képviselőinek támogatásáról. A fórumon Magyarország, Horvátország, Szerbia, Görögország, Ciprus, Spanyolország és Brazília is képviseltette magát.

A tanácskozás részvevői felhívták a figyelmet arra, hogy a Közel-Keleten és Észak-Afrikában szélsőséges csoportok elüldözik szülőhelyükről, sőt fizikailag megsemmisítik a keresztényeket, barbár módon pusztítva a keresztény kulturális örökséget is. Ennek eredményeképpen a térségben rohamosan csökken a keresztények jelenléte.

A felszólalók több alkalommal hivatkoztak Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka Havannában kiadott közös közleményére, amelyben a két egyházfő haladéktalan fellépésre szólította fel a nemzetközi közösséget annak érdekében, hogy megállítsák a keresztények tömeges elvándorlását a Közel-Keletről.

- Hirdetés -

Az orosz külügy közleménye szerint a fórumon nagy figyelmet kapott a moszkvai patriarchátus “üldöztetése” az ukrán ortodox egyház által Ukrajna területén, valamint több olyan probléma is, amelyekkel a keresztényeknek európai országokban kell szembenézniük.

A dokumentum szerint a tanácskozás részvevői külön kiemelték: a radikális keresztényellenes hangulat felerősödése több esetben reakció arra, hogy a társadalomra idegen “értékeket” és normákat próbálnak meg ráerőltetni. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy a vallási nevelés hatékony eszköze a szélsőségesség megelőzésének. MTI

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet