Oroszország hírei

Részvétét fejezte ki Orbán Viktornak és a magyar népnek Kirill orosz pátriárka

112

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Részvétét nyilvánította Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar népnek az olaszországi Veronában történt, halálos áldozatokat követelő veronai buszbaleset miatt.

- Hirdetés -

Az orosz ortodox egyház honlapján megjelent üzenetében a pátriárka közölte, hogy mély megrendüléssel értesült a balesetről.

“Amikor valódi emberi gyásszal kerülünk kapcsolatba, olyan gyásszal amely szenvedést okoz lelkünknek, megsebezve azt, mindig az Úrnál törekszünk megtalálni lelki nyugalmunkat, hozzá fordulunk forró könyörgésünkkel. Ezekben a napokban szívem és fohászom Önnel és az Önök népével van, amely nehezen éli meg a megesett tragédiát” – írta az egyházfő.

“Az emberszerető Isten begyógyítja majd az áldozatok sebeit, vigaszt nyújt a gyászolóknak és az ő kimondhatatlan irgalmában részesíti mindazokat, akiket megérintett ez a szörnyű szerencsétlenség” – tette hozzá.

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnöknek és Orbán Viktor kormányfőnek. Az orosz államfő különösen tragikusnak nevezte, hogy a baleset áldozatai fiatal gyermekek.

Putyin őszinte együttérzéséről és támogatásáról biztosította a halálos áldozatok családját, egyben gyors felépülést kívánt a baleset sérültjeinek.

Vlagyimir Pucskov, az orosz katasztrófavédelmi tárca vezetője vasárnap Pintér Sándor belügyminiszternek, Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter, az orosz-magyar kormányközi gazdasági együttműködési bizottság társelnöke pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek fejezte ki együttérzését. Szkvorcova felajánlotta, hogy a magyar egészségügyi szakemberek szükség esetén igénybe vehetik orosz kollégáik segítségét.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet