Oroszország hírei

Meghalt Dmitrij Romanov herceg

239

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Dániában 90 éves korában elhunyt Dmitrij Romanov herceg, aki II. Miklós az utolsó orosz cár legidősebb rokona volt – közölte felesége Feodora Alekszejevna hercegnő.

- Hirdetés -

A herceget múlt héten szállították kórházba, ahol december 31-én az esti órákban hunyt el – közölte felesége.

Idén októberben kitüntették Moszkvában

2016 októberében járt utoljára Moszkvában Dmitrij Romanov herceg, hogy átvegye a Szent Alekszandr Nyevszkij-rend állami kitüntetést.

- Hirdetés -

Járt a Krím félszigeten

A trónörökös feleségével együtt 2015 augusztusában érkezett látogatóba a 2014 márciusában Oroszországgal újraegyesült Krím félszigetre. Akkor elmondta: “nagyon jó érzés ismét orosznak látni a Krímet”.

Ellátogattak Szevasztopolba és a Koreiz nevű településen lévő Dulber palotához is, amely Dmitrij Romanov nagyapja, Pjotr Nyikolajevics nagyhercegnek, az orosz cári hadsereg vezérezredesének a nyári rezidenciája volt. A hercegi párt ünnepélyesen és magas szinten fogadták a szimferopoli repülőtéren.

Dmitrij Romanov herceg 1926. május 17-én született a franciaországi Antibes-ban. Édesapja Roman Petrovics Romanov a másodunokatestvére és keresztfia volt II. Miklós orosz cárnak. Hosszú éveket töltött Franciaországban, Olaszországban és Egyiptomban. Anyanyelvi szinten beszélt oroszul, franciául, angolul, dánul és olaszul.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet