Oroszország hírei

Akita fajtájú kutyájával együtt adott interjút Putyin a japán újságíróknak (+Képek)

178

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön hivatalos látogatásra érkezik Japánba, előtte adott interjút a szigetország újságíróinak Moszkvában. Az államfő azonban nem egyedül érkezett.

- Hirdetés -

Putyin magával vitte az interjúra Jume névre hallgató, akita fajtájú kutyáját, amellyel még 2012-ben ajándékozta meg Japán Akita prefektúrája. A japán Nippon televízió és a Jomiuri Simbun napilap munkatársait meglepte, hogy négylábú kedvencével érkezett az orosz államfő.

Úgy hallottam, hogy látni szeretnék a kutyámat Jume-t. Láthatják, hogy nagyszerű formában van – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin interjút ad kutyájával a japán Nippon televízió és a Jomiuri Simbun napilapnak. 2016.12.13 Moszkva Kép: Kreml

- Hirdetés -

Az újságírók megköszönték, hogy láthatták a kutyát és megjegyezték, hogy Jume valóban nagyon vidám.

Az orosz elnök elmondta, hogy Jume mindig készen áll arra, hogy megvédje őt.

Az orosz államfőnek, akiről közismert, hogy imádja az állatokat van még egy karakacsan fajtájú kan kutyája, Buffi, amelyet a bolgár miniszterelnöktől kapott 2010-ben. Konni nevű labradorja, amely Szergej Sojgu jelenlegi védelmi miniszter ajándéka, 2014-ben elpusztult.

Vlagyimir Putyin interjút ad kutyájával a japán Nippon televízió és a Jomiuri Simbun napilapnak. 2016.12.13 Moszkva Kép: Kreml

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Vlagyimir Putyin december 15-16-án fog találkozni Japánban. Tárgylásaik középpontjában biztonsági kérdések és egy közös haditengerészeti mentő kiképzőközpont létrehozása áll, amelyről megszakadt a párbeszéd a két ország között az után, hogy Oroszország újraegyesül a Krím félszigettel.

 

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet