Oroszország hírei

Putyin utasítására kitüntetik az aleppói kórházbombázás orosz áldozatait

76

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította a védelmi minisztériumot, hogy posztumusz kitüntetést kapjanak azok az egészségügyi dolgozók, akik munka közben életüket vesztették Szíriában, valamint utasított a minisztériumot, hogy tegyenek meg mindent, hogy segítsenek az áldozatok családjainak.

- Hirdetés -

Életüket kockáztatva, az orosz katonai személyzet megtesz minden tőlük telhetőt, hogy segítse a Szír hadsereget a terroristák elleni harcban és a civilek életének megmentésében. Mint tudják, december 5-én katonai kórházunk egészségügyi dolgozóit, Nagyezsda Durcsenko és Galina Mihajlova őrmestert megölték miközben feladatukat látták el. Ruszlan Galickij ezredes tegnap halt meg Szíriában, miután súlyosan megsérült a terroristák bombatámadásai után. Egy perces néma csenddel adózzunk mély tisztelettel emléküknek – mondta Putyin, amikor magas rangú tisztekkel és ügyészekkel tárgyalt.

Az egyperces néma csend után Putyin utasította a védelmi minisztériumot, hogy a szolgálat Szíriában meggyilkolt tagjait tüntessék ki és családjaiknak adjanak meg minden segítséget.

- Hirdetés -

December 5-én írtuk, hogy két orosz ápolónő és több civil életét vesztette, amikor találat érte azt a mobilkórházat, ahol éppen sérülteket, köztük gyerekeket láttak el a szíriai Aleppóban. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a nyugati koalíció támogatását élvező lázadók pontosan ismerték a kórház koordinátáit.

A TASZSZ hírügynökség információi szerint az aleppói mobilkórházban életüket vesztett ápolónők 40 alattiak voltak és gyerekük volt. Vagyim Arszentyev gyerekorvos súlyosan megsérült a támadásban.

Nem sokkal korábban rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy mobilkórházakat küld Aleppóba.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet