Oroszország hírei

Orosz bankfiókra támadtak az ukrán radikálisok Kijevben

72

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ukrán radikálisok megtámadták Kijev belvárosában a Lev Tolsztoj téren található Sberbank bankfiókot – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

- Hirdetés -

Összetörték az ablakokat, betörtek egy ajtót és megpróbálták feltörni a pénzkiadó automatát is – írja a strana.ua hírportál.

Az ukrán főváros rendőrségének sajtószolgálata közölte, hogy vizsgálják az incidens körülményeit.

Korábban a radikálisok, köztük a Jobboldali Szektor tagjaival (Oroszországban betiltott szervezet), valamint ukrán nacionalista szervezetek felgyújtottak egy Kijevben egy szépségszalont, mert azt hitték, hogy az a Ukrainszkij Vibor szervezet irodája.

- Hirdetés -

Kijevben hétfőn emlékeztek meg a zavargások kezdetének harmadik évfordulójáról, melynek vége a 2014 februárjában bekövetkezett puccs volt. Ukrajna mély válságba került 2013 végére, amikor az akkori elnök Viktor Janukovics felfüggesztette az EU-Ukrajna társulási szerződés aláírását. A döntést követően tömegzavargások kezdődtek, amely puccsal ért véget 2014 februárjában.

Az ukrán főváros központját kordonokkal zárták le a hatóságok, mert az évforduló alkalmából tömegmegmozdulásokat és felvonulásokat tartanak.

 

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet