Oroszország hírei

Moszkva: minden amerikai harci gépet lelövünk, amelyik veszélyezteti katonáinkat

165

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz légvédelmi és rakétaelhárító rendszerek Szíriában készen állnak lelőni minden “azonosítatlan repülő objektumot”, ha azok légicsapást mérnének a szíriai kormányerők pozícióira – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov.

- Hirdetés -

A vezérőrnagy arra az október 6-án nyilvánosságra került lapértesülésekre reagált, amely szerint az Egyesült Államok kormánya újra a szíriai hadsereg elleni légicsapás lehetőségéről tárgyal.

Konasenkov hozzátette, hogy a legtöbb orosz katona szárazföldi egységekben teljesít szolgálatot, akik humanitárius segélyszállítmányokat szállítanak a szomszédos kormányerők által irányított területekre.

Minden rakéta és légitámadást a szíriai kormányerők által ellenőrzött terülten egyértelműen az orosz katonák elleni fenyegetésként értékelünk – mondta a szóvivő.

- Hirdetés -

Elmondta, hogy az Sz-300 és Sz-400-as légvédelmi rendszerek, melyek hatótávolsága eléri a 400 kilométert garantálják az orosz katonák biztonságát a hmejmími és a tartúszi bázisokon.

Megtettük a szükséges intézkedéseket Szíriában, hogy kizárjuk a lehetséges “tévedéseket” az orosz katonák és az orosz katonai létesítményekkel kapcsolatban, a szeptember 17-i Dajr ez-Zaurban történ események után – mondta a szóvivő. Konasenkov itt arra az amerikai bombázásra utalt, amely Washington szerint tévedésből a szíriai hadsereg pozícióit támadták. Az amerikai légicsapásban 62 szír katona vesztette életét és több mint 100 megsérült.

Orosz szakértők szerint a védelmi minisztérium kijelentései egyértelmű figyelmeztetés, amely megelőző szerepet szolgál. Az orosz hadsereg egyértelművé tette, hogy az orosz vagy a szíriai erők elleni támadást Oroszország elleni agressziónak tekintik.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet