Oroszország hírei

Putyin aláírta! Vízum nélkül utazhatunk az oroszországi foci-vb-re

99

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Minden szurkoló, aki jegyet vásárol a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra vízum nélkül léphet majd be Oroszország területére.

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely értelmében az orosz kormány által kiadott szurkolói azonosítóval, vízum igénylése nélkül léphetnek be a látogatók Oroszországba. Az engedéllyel leghamarabb a világbajnokság előtt 10 nappal léphetünk be az országba és legkésőbb a döntő után 10 nappal haza is kell utaznunk.

Mi kell a szurkolói azonosítóhoz?

A szurkolói azonosító (fan ID) megszerzéséhez szükséged lesz fényképes azonosító okmányokra (pl. útlevél), legalább egy mérkőzésre megvásárolt jegyre, és egy dokumentumra, amely igazolja a jegyvásárlást.

- Hirdetés -

Miért hasznos?

Feltétlenül megéri a szurkolói azonosítót igényelni, ha vb idején Oroszországba látogatnánk. Egy hétnapos turista vízum költsége kb 23 000 Ft, amit az azonosítóval már meg is spóroltál. Szintén nem elhanyagolható, hogy azok a szurkolók, akik jeggyel rendelkeznek ingyenesen vehetik igénybe a rendező város tömegközlekedési eszközeit, valamint a városok között is díjmentesen utazhatnak.

Russia 2018
Oroszország 2018

Olyan lesz mint az olimpián

A rendszer nagyon hasonló lesz, mint a 2014-es Szocsi olimpián volt. A látogatóknak egy online adatbázisba kellett regisztrálniuk, annak érdekében, hogy megkapják azonosító okmányukat az orosz hatóságoktól.

A 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokságot június 14 és július 15 között rendezik majd.

Zenit
Épülő autópálya és a Zenit Aréna Szentpéterváron

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet