Újabb terrortámadás Oroszországban

IllusztrációSzombatról vasárnapra virradó éjjel robbantásos merényletet követtek el egy tehervonat ellen Dagesztánban – értesült az Interfax. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) előzetes információi szerint két detonáció volt a Moszkva-Baku Kajakentszkom vasútvonalon a dagesztáni Izberbas város közelében. Az FSZB információi szerint az egyik robbantáshoz 5 kilogramm, a másikhoz egy kilogramm robbanószert használtak.

A csöveket, kavicsot és gabonát szállító tehervonat ellen hajnal 4óra körül követték el a merényletet. A detonáció következtében nyolc kocsi kisiklott, öt felborul és egy kigyulladt, de a tüzet hamar eloltották. Áldozatokról és sérültekről nem érkezett hír.

Március 29-én hétfőn a reggeli csúcsforgalomban két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a moszkvai metró Lubjanka és Park Kulturi megállóhelyeknél. A hatóságok később kiderítették, hogy két “fekete özvegy” követte el a terrortámadásokat. A merényleteket az észak-kaukázusi szeparatista vezér Doku Umarov videóüzenetben vállalta magára.

Küld el a cikket e-mailbe!