Oroszország hírei

Szentpétervár pályázik a 2024-es nyári olimpiáért

21

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Szentpétervár kormányzója Georgij Poltavcsenko hivatalosan is bejelentette, hogy Oroszország második legnagyobb városa bejelentkezik a nyári olimpiai játékok megrendezésére. Dolgozunk azon, hogy a közeljövőben Szentpétervár nyári olimpiát rendezhessen – mondta a város vezetője. Pontos dátumról nem nyilatkozott, azonban valószínűleg a 2024-es játékokra gondolt. Poltavcsenko ezt vasárnap jelentette be, amikor a városba érkezett a 2014-es Szocsi téli olimpia lángja.

- Hirdetés -

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályai szerint legkevesebb kilenc évvel a játékok előtt kell beadni a pályázatot. Legutóbb a londoni olimpia előtt nyilatkozott magas rangú orosz politikus, hogy tervezik a pétervári játékokat. Ekkor Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes úgy nyilatkozott, hogy a dél-oroszországi Szocsi után az északi “főváros” Szentpétervár is otthont adna a világ legjelentősebb sporteseményének.

Vlagyimir Putyin szívügye volt, hogy kedvenc üdülővárosa megrendezhesse a téli játékokat, most szülővárosa pályázik a nyári olimpiáért. Szentpétervár az egyik helyszíne a 2018-as FIFA Labdarúgó világbajnokságnak is, amelyre új 45 ezer férőhelyes stadion épül.

- Hirdetés -

{gallery}Szentpetervar:::1:0{/gallery}

Nézzen képeket: Szentpétervár

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet