Oroszország hírei

Súlyos szabálytalanságok a Volgán elsüllyedt hajón

93

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

VolgaAz orosz hatóságok több súlyos szabálytalanságot tapasztaltak a Volgán vasárnap elsüllyedt emeletes utasszállító hajón. A Bulgária kirándulóhajó fedélzetén 208 ember tartózkodott a tragédia idején, akik közül 25 nem volt regisztrálva az utaslistán. 50 utassal voltak többen a fedélzeten a megengedettnél és az egyik motor is hibás volt. Korábban szinte óráról órára változó információk érkeztek a baleset áldozataival kapcsolatban. A rendkívüli helyzetek minisztériumának hivatalos közlése szerint, helyi idő szerint hétfőn 14:00-kor a felszínre hozták a 42. halálos áldozatot. A helyszínen van a minisztérium vezetője Szergej Sojgu is.

- Hirdetés -

A búvárok akik folyamatosan dolgoznak a helyszínen, korábban jóval több áldozatról nyilatkoztak. A hajót üzemeltető cégnél iratokat foglaltak le a hatóságok. Oroszországban gyásznapot tartanak július 12-én.

A Bulgária 56 éve van szolgálatban. Legutóbbi karbantartása 30 évvel ezelőtt volt. Az emeletes hajó 1955-ben készült Csehszlovákiában, vízkiszorítása 77.4 tonna.

- Hirdetés -

A hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet