Oroszország hírei

Sakk Vk – Polgár Judit rájátszás után a nyolc között

16

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

SakkPolgár Judit bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupán, miután a nyolcaddöntő csütörtöki rájátszásában jobbnak bizonyult a kubai Leinier Dominguez Pereznél. A viadal honlapja szerint az első két, fejenként 25 perc gondolkodási idejű rapid parti egyformán a világos bábukat vezető játékos győzelmével zárult, és ugyanez volt a helyzet a folytatásban is, ahol már csak 10 perc volt a lépésekre. Következtek tehát a villámpartik, amelyek közül az első döntetlennel végződött, majd a másodikban a magyar nagymester sötéttel megszerezte a teljes pontot, így végül 4,5-3,5-re diadalmaskodott. Polgár bravúros teljesítménnyel kerekedett felül a párharcban, miután az első, normál játékidejű partit – még kedden – világossal elvesztette. Szerdán maratoni, 112 lépéses játszmában egyenlített sötéttel.
“Voltak már hasonló csatáim a múltban, de azt hiszem, ez volt a legizgalmasabb – mondta az MTI érdeklődésére a háromnapos küzdelemről Polgár Judit. – Az elvesztett első mérkőzés után természetesen nem gondoltam a harmadik napra, csak arra, hogy sikerüljön egyenlítenem. Egy hullámzó partiban, kemény harcban, amelyben mindkettőnk szalasztott el lehetőségeket, ez végül sikerült is. A mai napon is változatos volt a csata, szerencsére az utolsó villámjátszmában jól sikerült a megnyitásom, és így végül meg tudtam szerezni a győzelmet. Nagyon fáradt vagyok, de a diadal extra energiát ad a folytatásra.”
A pénteken kezdődő negyeddöntőben az orosz Peter Szvidler lesz a magyar nagymester ellenfele.
“A kilencvenes évek elejétől rengeteget játszottunk egymással, mindenféle időbeosztású partit váltottunk, legalább 30-40-et, így jól ismerjük egymást. Bár tény, hogy már régen találkoztunk legutóbb – mondta következő riválisáról Polgár Judit. – Ő is jó formában van most, de ma este még nem foglalkozom ezzel, egyelőre élvezem a sikert.”
Eredmény:
nyolcaddöntő:
Polgár Judit – Leinier Dominguez Perez (kubai) 4,5-3,5 (0-1, 1-0, 1-0, 0-1, 1-0, 0-1, döntetlen, 1-0)

- Hirdetés -

A torna első három helyezettje világbajnokjelölt lesz.
A Vk szeptember 20-ig tart. A magyarok közül már csak Polgár Judit van versenyben.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet