Oroszország hírei

Putyin nemzetközi szakértőket kért a Szu-24-es fekete dobozának vizsgálatára

64

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz elnök brit szakértőket hívott meg, hogy vegyenek részt a török légierő által a szíriai-török határtérségben lelőtt orosz vadászbombázó adatrögzítő berendezéseinek vizsgálatában – közölte a Kreml. 

- Hirdetés -

Az elnöki hivatal sajtóosztálya beszámolt arról, hogy Vlagyimir Putyin szerdán telefonbeszélgetést folytatott David Cameron brit miniszterelnökkel ez utóbbi kezdeményezésére. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden bemutatta az orosz elnöknek a lelőtt Szu-24-es orosz vadászbombázó feketedobozát. Putyin arra utasította a tárcavezetőt, hogy csak nemzetközi szakértők jelenlétében nyittassa fel az adatrögzítőt.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a vizsgálatra meghívandó nemzetközi szakértők listáját az orosz védelmi minisztérium fogja összeállítani. A sajtóosztály közleménye szerint Cameron és Putyin megvitatták a közel-keleti biztonsági helyzetet, ezen belül a szíriai konfliktus rendezésének kérdését.

- Hirdetés -

Megállapították, hogy a két ország hasonló módon ítéli meg az Iszlám Államtól és a térségben tevékenykedő többi terrorszervezettől kiinduló fenyegetést. Cameron együttérzését fejezte ki az orosz vadászgép lelövésével, illetve annak áldozataival kapcsolatban.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet