Oroszország hírei

Putyin nem nősül újra

36

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz államfő nem nősül újra, nincs az életében másik asszony – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pénteken az Eho Moszkvi rádiónak adott interjúban. “Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez az egész leginkább a pletykák és a rosszindulatú híresztelések kategóriájába tartozik” – reagált a Kreml szóvivője arra a híresztelésre, miszerint Vlagyimir Putyin hamarosan újranősül. Peszkov azt mondta, hogy az orosz államfő munkája nem ad teret a magánéletre: “Putyin elfoglaltságát tekintve, még egy tapasztalatlan embernek sem nehéz megállapítani, hogy az egyáltalán nem fér össze valamiféle családi kapcsolattal, csakis azzal a felelősséggel, amelyet államfőként visel” – jelentette ki a szóvivő. Azt nem tudta megmondani, hogy Vlagyimir Putyin és felesége mikor adja be a válópert. Mint fogalmazott, ez teljes mértékben a magánügyük. Arról sem tudott tájékoztatást adni, mivel foglalkozik majd Ljudmila Putyina a válást követően és arra kérte az újságírókat, hogy ne vájkáljanak az elnök feleségének magánéletében.

- Hirdetés -

Ljudmila Putyina 1986-ban az akkori Leningrádi Állami Egyetemen bölcsész-romanisztika szakon diplomázott, németül, spanyolul és franciául is beszél. A színházművészet, a zene iránt érdeklődik, szereti a románcokat. 1990-1994 között német nyelvet tanított a leningrádi pedagógus továbbképző intézetben. Az orosz államfő és felesége csütörtökön a Rosszija 24 állami televíziónak jelentette be, hogy házasságuknak vége, és már egy ideje nem élnek együtt. Az elnöki házaspár az utóbbi öt évben nagyon ritkán mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt. Vlagyimir Putyin és Ljudmila Skrebnyeva 1982. július 28-án kötött házasságot. Két lányuk van, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban született.

Az orosz sajtóban nem szűnnek a találgatások és kommentárok a Putyin-házaspár válásával kapcsolatosan. Vlagyimir Szlatyinov politológus férfias tettnek minősítette az elnök lépését. “Elképzelhető, hogy egyáltalán nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, minthogy ő politikus, számára a magánéleti kérdések nem voltak nyilvánosak” – idézte a szakértőt a Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap. Szlatyinov szerint érdekes lesz az államfő új arculatát megfigyelni, amely szerint Vlagyimir Putyin “az országért dolgozik, csak az országra gondol, és vele él házasságban”. A bulvárlapnak számító lap internetes változatán megjelent cikk szerint a politológusok többsége nem akarta kommentálni Putyin válását, és aki megtette, az is csak óvatosan. Akadtak ugyanakkor olyanok is, akik tudni vélték a leendő orosz first lady nevét, akit szerintük az államfő 2014-ben, a szocsi téli olimpián fog bemutatni.

- Hirdetés -

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet