Oroszország hírei

Putyin: Egyiptom és Oroszország nemzeti valutát fog használni a kétoldalú kereskedelemben

45

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország és Egyiptom hamarosan teljesen kizárhatja az amerikai dollárt a kétoldalú kereskedelemben és a nemzeti valutákat fogjuk elszámolásra használni – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök  az Al-Ahram egyiptomi lapnak Moszkvában.

- Hirdetés -

Intenzív tárgyalások folynak az amerikai dollárban történő kereskedelem felhagyásáról – mondta Putyin a napilapnak, az államfő kétnapos egyiptomi látogatás előtt. Az orosz elnök egyiptomi kollégájának Abdel Fattah al-Sisinek meghívására érkezik Kairóba.

Ez az intézkedés új távlatokat nyit az országaink közötti kereskedelmi és befektetési együttműködésben – mondta Putyin.

- Hirdetés -

Meg kell jegyeznem, hogy már a nemzeti valutát használunk a kereskedelemben számos FÁK (Független Államok Közössége) országgal és Kínával is – mondta az elnök. Az illetékes egyiptomi és orosz szervek már tárgyalnak a kérdésről -tette hozzá.

Egyiptom régóta megbízható partnere Oroszországnak és a két ország kapcsolata gyorsan fejlődik – jegyezte meg az orosz elnök. Putyin dicsérte a két ország kölcsönösen előnyös mezőgazdasági együttműködését. Egyiptom az orosz búza fő felvásárlója, Oroszország pedig elsősorban zöldséget és gyümölcsöt importál.

A nyugati szankciókra reagálva Oroszország 2014. augusztus 7-én teljes embargót vezetett be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából történő behozatalára. Kairó még ugyanebben a hónapban jelezte Moszkvának, hogy kész 30 százalékkal emelni a mezőgazdasági termékek szállítását.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet