Oroszország hírei

Putyin bejelentette: megállapodásra jutott Poroshenkoval az energia-tárgyalások újraindításáról

47

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz elnök nem vitatta meg érdemileg a dél-ukrajnai tűzszünet feltételeit.

- Hirdetés -

Minszk – Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tartott SZERDA hajnalban, rögtön a Poroshenkoval folytatott – akkor már csak négyszemközti – tárgyalása után. Putyin elnök bejelentette, hogy érdemi megállapodásra jutott Poroshenkoval az energia-tárgyalások újraindításáról Oroszország és Ukraja között.

“Úgy hisszük- csakúgy, mint Poroshenko – hogy alapvető fontosságú az energia tárgyalások újraindítása, beleértve a gázzal kapcsolatos problémákat is” – tette hozzá. Ez az ügy, jelenleg “holtponton van” de mindegy, mert szükséges beszélni róla”- adta hozzá.

- Hirdetés -

Az orosz elnök nem vitatta meg érdemileg a dél-ukrajnai tűzszünet feltételeit. Az ukrajnai kapcsolattartó csoportnak folytatni kell a munkát, amint lehetséges – jelentette ki az orosz elnök, miután befejezte négyszemközti tárgyalását Poroshenko ukrán elnökkel.

“Megállapodás született róla, hogy a Kapcsolattartó Csoportnak vissza kell térni a munkához amint lehetséges” – mondta Putyin. “A folyamatnak el kell kezdődni, olyan gyorsan amint csak lehetséges” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet