Oroszország hírei

Oroszország vízummentességet ad, ha foci vb-t rendezhet

82

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir PutyinVlagyimir Putyin orosz miniszterelnök biztosította a FIFA ellenőrző küldöttségét, hogy mindet megtesznek azért, hogy Oroszország rendezhesse a 2018-as labdarúgó világbajnokságot. “Ha egy ilyen megtiszteltetést kapnánk, készek vagyunk további kormányzati garanciákat biztosítani. Ez vonatkozik a résztvevők és a szurkolók vízummentes beutazására is” – mondta az orosz kormányfő.

- Hirdetés -

Oroszország pályázik a 2018-as és a 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezésére is. Az előbbi pályázatra idén májusban kormánygaranciát is kapott. Az orosz foci-vb pályázatról bővebben itt olvashat.

A FIFA ellenőrző bizottsága közben négy napos hivatalos látogatásának első állomására Szentpétervárra érkezett – értesült az Interfax. Az ellenőrök ellátogatnak a város repülőtereire, szállodáiba és a stadionokba is. Megvizsgálják továbbá a város közlekedési infrastruktúráját is. Kedden a FIFA delegáció Moszkvába utazik és ellátogatnak a híres Luzsnyiki stadionba, majd találkoznak az orosz kormány képviselőivel. Szerdán az ellenőrök tovább utaznak Kazányba és Szocsiba, majd végül Moszkvából térnek vissza Svájcba.

- Hirdetés -

 

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet