Oroszország hírei

Oroszország és Egyiptom idén közös terrorellenes és haditengerészeti gyakorlatot tart a Földközi-tengeren

67

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Orosz-egyiptomi katonai együttműködésről írtak alá jegyzőkönyvet szerdán Moszkvában. Az orosz védelmi minisztérium nem közölt részleteket a kormányközi egyezmény tartalmáról. Szergej Gorelavszkij, a Roszoboronexport állami fegyverexportőr cég vezérigazgató-helyettese az Eho Moszkvi rádiónak elmondta, Oroszország azt reméli, hogy a közeljövőben felújítják a haditechnikai együttműködést Egyiptommal.

- Hirdetés -

Kedden először ülésezett az orosz-egyiptomi kormányközi bizottság Szergej Sojgu orosz és Szedki Szobhi egyiptomi védelmi miniszter, a hadsereg főparancsnoka vezetésével. Sojgu emlékeztetett rá, hogy az orosz-egyiptomi haditechnikai együttműködésről tavaly tavasszal írták alá a jegyzőkönyvet.

Február elején Vlagyimir Putyin orosz államfő hivatalos látogatást tett Kairóban. Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő a tárgyalásokat követően elmondta, hogy megerősítette Putyinnak Kairó szilárd elkötelezettségét a két ország katonai együttműködésének kiszélesítésére. Azt is kijelentette, hogy folytatják az összehangolt erőfeszítéseket a térségben és nemzetközi szinten tevékenykedő terrorcsoportokkal szemben.

- Hirdetés -

A BBC orosz nyelvű híradása szerint Oroszország és Egyiptom az idén közös terrorellenes és haditengerészeti gyakorlatot tart a Földközi-tengeren. Orosz lapértesülések szerint Moszkva és Kairó tavaly augusztusban 3 milliárd dolláros (mintegy 821 milliárd forint) fegyverüzletet kötött. Orosz védelmi rakéták és MiG-29-es vadászgépek szállításában állapodtak meg.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet