Oroszország hírei

Oroszország az elsők között engedné be a magyar sertéshúst az élelmiszerembargó feloldása esetén

72

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország hat Európai Uniós országnak, köztük Magyarországnak engedélyezné elsőként a sertéshús exportját azután, hogy Moszkva feloldja a tavaly bevezetett két behozatali tilalmat. A több orosz hírportál által idézett Szergej Dankvert, az orosz állategészségügyi és növényvédelmi szövetségi szolgálat, a Rosszelhoznadzor vezetője azt mondta, hogy az első körbe Franciaország, Magyarország, Olaszország, Németország, Dánia és Hollandia került.

- Hirdetés -

“Tart annak az előkészítése, hogy milyen sorrendben történjen a hat országban a gyárak ellenőrzése” – jegyezte meg. Szergej Dankvert hozzátette: csak azok a cégek kezdhetik meg a sertésszállítást, amelyek megfelelnek az orosz állategészségügyi előírások legszigorúbb, négyes fokozatának.

Az illetékes orosz hatóság vezetője szerint várhatóan már a jövő héten írásban értesítik az érintett hat ország cégeit, hogy készüljenek fel az ellenőrzésre.

- Hirdetés -

Válaszul az ukrán válság miatt kivetett nyugati büntetőintézkedésekre Oroszország augusztus 7-én megtiltotta számos élelmiszer importját az Európai Unió országaiból. Emellett Oroszország 2014 óta tiltja az élősertés és feldolgozott termékeik importját az Európai Unióból az afrikai sertéspestis miatt.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet