Oroszország hírei

Orosz tűzvész: 40 halott, 6.5 milliárdos kár és pánik

66

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaAz erdő és tőzegtüzek halálos áldozatainak száma 40-re emelkedett Oroszországban – közölte az Egészségügyi Minisztérium az Interfax hírügynökséggel. A legtöbb áldozatot Nyizsnyij Novgorod régióból jelentették. Közben az oltással kapcsolatos költségek az egekbe emelkedtek. A leégett ingatlanok újjáépítése, az érintettek anyagi támogatása és az oltás költségei már meghaladják a 6.5 milliárd rubelt. Az orosz Rendkívüli Helyzetek minisztere Szergej Sojgu bejelentette, hogy a közeljövőben Oroszország nyolc Be-200 típusú kétéltű repülőgépet vásárol, amely segíti a tűzoltást.

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin miniszterelnök utasítására a tűzvész károsultjainak 5 milliárd rubelt különítettek el. Az áldozatok hozzátartozói 1 millió rubeles támogatást kapnak az orosz kormánytól. Hét orosz régióban rendkívüli helyzetet hirdettek.

Moszkva

Pánikhangulat és füst Moszkvában

- Hirdetés -

Az orosz fővároshoz közeledik a régióban napok óta tomboló tűzvész. A moszkvaiak ezért megrohamozták a patikákat és szinte az összes géz-kötszert és maszkot felvásárolták. A gyógyszertárak képviselője elmondta, hogy nem lesz hiány ezekből a termékekből. Ugyanakkor az orvosok azt mondják, hogy az egészségügyi maszk nem véd meg a légszennyezéstől és azt javasolják, hogy aki tudja hagyja el a várost.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet