Oroszország hírei

Orosz turistákat vár Győr

21

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Jelentősen bővíteni kívánja az Oroszországból érkező turisták körét Győr önkormányzata – mondta el a városháza illetékese az MTI-nek. Domanyik Eszter, az önkormányzat marketing, turizmus és kommunikációs osztályának vezetője azt közölte: a két hagyományos szakág, a termálfürdőkre épülő gyógy-idegenforgalom, valamint a kulturális és fesztiválturizmus mellett a sport területét látják kitörési pontnak. Beszámolt arról, hogy a kisalföldi megyeszékhely nemrégiben Oroszországban mutatkozott be, ahol komplett turisztikai csomagokat kínáltak a kinti utazásszervezők számára. Az orosz turistáknak Győr kulturális kínálata, fürdője, valamint sport-infrastrukturális adottságai révén lehet vonzó.

- Hirdetés -

Domanyik Eszter közlése szerint a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kiszolgálására épülő sportlétesítmények kiváló edzőtáborozási lehetőséggel szolgálnak; ezt is bemutatták Moszkvában. Nemrégiben már konkrét megkeresés is érkezett: egy orosz jégkorongcsapat tenné át ide egy időre felkészülését. Emlékeztetett: Győr a kézilabdacsapata, a jövő évi kézilabda Eb, a 2015-ös kosárlabda Európa-bajnokság, valamint Borkai Zsolt olimpiai bajnok, MOB-elnök polgármester révén ismert sportberkekben, amit erősít a 2017-ben tartandó EYOF is.

Az osztályvezető hozzátette: turisztikai hozadékot is várnak attól, hogy heteken belül testvérvárosi kapcsolatra lép Győr és az oroszországi Nyizsnyij Novgorod, hiszen ennek révén egy 1,3 milliós várossal és közel 10 milliós vonzáskörzetével lesz élő kapcsolatuk. Megjegyezte: hiányosság ugyanakkor, hogy még nincs ötcsillagos szállodája a városnak, de ezen dolgoznak. Hozzátette: nehézséget jelent az is, hogy az ötödik legnépesebb oroszországi városból légi úton csak átszállással érhető el Győr, de ezen segíthet a közeli Pér repterének tervezett fejlesztése.

- Hirdetés -

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet