Oroszország hírei

Orosz mintára ügynök szervezetként tartaná nyilván a külföldről támogatott civil szervezeteket a Jobbik

19

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a választások tisztasága és a nemzeti szuverenitás megőrzése érdekében a jövőben ügynök szervezet megnevezéssel kerüljenek egy külön nyilvántartásba azok a szervezetek, amelyek egy év alatt több mint egymillió forintot kapnak külföldi támogatótól. Az erről szóló határozati javaslatot csütörtökön nyújtotta be az Országgyűlésnek az ellenzéki párt – közölte sajtótájékoztatón az egyik előterjesztő, Gyöngyösi Márton. Hangsúlyozta: javaslatuk célja nem a civil szervezetek betiltása és üldözése, hanem a “civil szervezetek álcája alatt lopakodó idegen befolyásnak a kiszűrése”.

- Hirdetés -

Az ellenzéki képviselő reményét fejezte ki, hogy minden parlamenti párt támogatja majd a javaslatukat a szerintük “a nemzet biztonságát és szuverenitását súlyosan sértő” jelenlegi gyakorlat megszüntetése érdekében. Gyöngyösi Márton felidézte, hogy Charles Gati magyar származású amerikai politológus 2012 januárjában egy interjúban demokratikus és nem demokratikus eszközök bevetéséről beszélt a magyar kormány ellen. Hozzátette: Charles Gati közel áll a Center for American Progress alapítványhoz, amely partneri támogatást nyújt Bajnai Gordon Haza és Haladás nevű civil szervezetének.

A Jobbik szerint felmerül a gyanú, hogy az “amerikai háttérhatalom” Bajnai Gordonon keresztül kívánja ezeket a nem demokratikus eszközöket érvényesíteni – hangzott el. A jobbikos politikus arról is beszélt: idén júniusban vett részt Viviane Reding uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke a titkos Bilderberg csoport összejövetelén, ahol a 2014-es magyar választások legitimitásának a csökkentéséről beszélt és “állítólag azt is elmondta, hogy többek között Bajnai Gordonnal is egyeztetett ebben az ügyben”.

- Hirdetés -

Gyöngyösi Márton felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországban és Izraelben is hasonló tárgyú törvényt fogadtak el az elmúlt időszakban.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet