Oroszország hírei

Orosz katonai támaszpont épül Abháziában

11

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

AbháziaOroszország és Abházia megállapodást írt alá egy közös katonai bázis létrehozásáról a kaukázusi ország területén. Napjainkban csaknem 1700 orosz katona teljesít szolgálatot Abháziában és ezt a létszámot az új katonai létesítménnyel meg szeretnék kétszerezni. Dmitrij Medvegyev orosz elnök úgy véli, hogy a Moszkva és Szuhumi közötti kapcsolat nem pusztán diplomáciai gesztus. Az elnök szerint ezzel a lépéssel nagymértékben segítenék a független abház állam fejlesztéséhez. Szergej Bagaps abház és Dmitrij Medvegyev orosz elnök a kétoldalú megállapodást a Kremlben írták alá.

- Hirdetés -

A két államfő tárgyalását követő sajtótájékoztatón elmondták, hogy az aláírt kétoldalú dokumentum tartalmazza az új orosz katonai bázis létrehozását Abházia területén. A megállapodás szerint a katonai létesítmény a független abház állam alapjainak lefektetése és fejlesztése a célja, amellyel Oroszország megfelel minden nemzetközi követelésnek – mondta Medvegyev.

Az első orosz katonai bázis Abháziában Gudautában található, ahol 1700 katona állomásozik. Az új megállapodás értelmében Oroszország egy új katonai parancsnokságot épít és a meglévőket katonai infrastruktúrát felújítja, valamint létrehoznak egy új közös egységet mind béke, mind háborús időkre.

- Hirdetés -

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet