Oroszország hírei

Öngyilkos merénylő a felelős a volgográdi robbantásért

14

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Az orosz hatóságok azt feltételezik, hogy egy dagesztáni öngyilkos merénylő robbantotta fel hétfőn az utasokkal teli menetrendszerinti buszt a dél-oroszországi Volgográdban. A pontosított adatok szerint 6 ember halt meg, 33 utas megsérült, köztük egy másfél éves gyermek is, de az orvosok szerint nincs életveszélyben. A busz négy utasát intenzív osztályon ápolják. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottságban előzetes adatai szerint egy Naida Aszijanova nevű nő, egy illegális fegyveres csoport tagja hajtotta végre a merényletet. A helyszínen megtalálták az igazolványát. Úgy tudni, a 30 éves kaukázusi nő győzte meg élettársát, a moszkvai származású Dmitrij Szokolovot, hogy ő is csatlakozzon az észak-kaukázusi lázadó fegyveresekhez. Dagesztánban még ellenőrzik ezt az információt.

- Hirdetés -

Az orosz nyomozóhatóság terrorcselekménynek minősítette a robbantást. Az Eho Moszkvi orosz rádiónak egy túlélő fiatal nő arról számolt be, hogy az utastér közepén, szinte azonnal bekövetkezett a robbanás, ahogy a dagesztáni nő felszállt a buszra. A LifeNews orosz televízió jelentése szerint az öngyilkos robbantó övén trotilból, gránátokból és csavarokból készített robbanószerkezet volt.

A tűzszerészek fel nem robbant gránátot is találtak a helyszínen. A Rosszija 24 állami hírtelevízióban bemutatott felvétel szerint a 29-es számú autóbusz a városszéli autóúton haladt, amikor hirtelen robbanás hallatszott, tűzcsóva és füst szállt fel a jármű oldalából. A mögötte haladó egyik személyautó videofelvevőjével készült filmen jól látható, hogy az emberek először az utasok segítségére siettek, de aztán szinte azonnal elrohantak a busztól. A hatóságok mentették ki az életben maradt utasokat.

- Hirdetés -

Volgográdban háromnapos gyászt rendeltek el a buszrobbanás áldozatainak emlékére.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet