Nézze meg az orosz foci vb pályázat stadionterveit

KazanyOroszország is pályázik a 2018-as és a 2022-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogáért. Az orosz sport miniszter még 2009 januárjában jelentette be hivatalosan, hogy megrendeznék a sporteseményt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága idén december 3-án dönt arról, hogy melyik ország/országok rendezhetik a világbajnokságot. Oroszországnak a 2018-as vb rendezésre van a legnagyobb esélye, mivel azt csak európai ország rendezheti. Ezt a FIFA elnöke Sepp Blatter közölte még 2010 januárjában. Így az oroszok legnagyobb ellenfelei a spanyol-portugál, az angol és a holland-belga pályázat lehet. A FIFA most először dönt egyszerre két egymást követő világbajnokság helyszínéről, ezért a 2018-as és 2022-es vb rendezéséért szép számmal akadtak jelentkezők.

Labdarúgó világbajnokság 2018 pályázó országok:

Oroszország, Ausztrália, Egyesült Királyság, Belgium és Hollandia, Spanyolország és Portugália, Egyesült Államok.

Labdarúgó világbajnokság 2022 pályázó országok:

Japán, Dél-Korea, Qatar, Oroszország, Ausztrália, Egyesült Királyság, Belgium és Hollandia, Spanyolország és Portugália, Egyesült Államok, Indonézia, Mexikó.

Az orosz pályázat

Oroszország a tervek szerint 14 városban rendezné meg a mérkőzéseket. Moszkva, Szentpétervár és Szocsi szinte biztos, hogy egy sikeres pályázatot követően otthont adhat az összecsapásoknak. A világbajokságra csaknem minden helyszínen új stadiont építenek, így Jekatyerinburgban, Kalinyingrádban, Krasznodarban, Kazanyban, Volgográdban, Szamarában, Nyizsnyij Novgorodban, Rosztovban, Jaroszlavlban és Szaranszkban is. Oroszország esélye a 2018-as világbajnokság rendezésére a legnagyobb. Ekkor ugyanis biztos, hogy európai ország lehet a rendező. E mellet az orosz pályázat mögé felsorakozott Vlagyimir Putyin miniszterelnök is, akinek 2007-ben sikerült elérnie, hogy Szocsiban rendezzék a 2014-es téli olimpiát. Idén márciusban pedig kormánygaranciát is kapott a pályázat. Roman Abramovics milliárdos üzletember pedig 15 millió fontot ajánlott fel az orosz pályázat segítésére.

Az orosz pályázat stadiontervei: (kattintson a képre)

Krasznodar Rosztov Kazany Nyizsnyij-Novgorod SzentPétervár Jekatyerinburg Szpartak Moszkva Dinamo Moszkva Szaranszk Jaroazlavl Moszkva régió Szocsi Volgográd Szamara Kalinyingrád

Orosz Hírek

CATEGORIES