Oroszország hírei

Medvegyev: Az orosz politikai rendszert fokozatosan korszerűsíteni kell

16

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Dmitrij MedvegyevAz orosz politikai rendszert fokozatosan korszerűsíteni kell, az utóbbi években a választási jogszabályokat finomították, mégpedig az ideológiai és politikai sokszínűség alkotmányban foglalt követelményének megfelelően – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz elnök egy nemzetközi politikai fórumon csütörtökön Jaroszlavlban. Hangsúlyozta: vannak olyan nézetek is, amelyek szerint minél gyorsabb változásokra van szükség, mások pedig úgy vélik, hogy nem kell semmit változtatni, mert nagyjából minden rendben van, de mindkét elképzelés szűklátókörű: fejlődni kell, de harmonikusan és fokozatosan – mondta.   Az orosz államfő annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az államnak követnie kell a társadalmat, s nem maga után húzni. “Nem szabad korlátozni az emberek jogait, és semmiképp sem szabad elnyomni a bírálatokat” – jelentette ki. Medvegyev hangsúlyozta: megengedhetetlen, hogy korlátozzák az állampolgárok jogait nemzetiségi hovatartozás alapján, minden nemzeti kultúrának szabadon kell fejlődnie, mindenkinek biztosítani kell a jogot, hogy ott éljen, ahol akar. “Az, aki az új lakhelyén bűncselekményt hajt végre, meg kell büntetni, amint azt is, aki károsítja kisebbségek jogait” – mondta a volt Szovjetunió területén mutatkozó, nagyarányú migrációra utalva, amelynek keretében elsősorban a szegényebb volt déli köztársaságokból érkeznek sokan Oroszországba.
Az államfő hangsúlyozta, hogy a szegénység elleni harc továbbra is az orosz állam prioritása. Felidézte, hogy 1992-ben a lakosság harmada, 2000-ben még mindig a 29 százaléka élt a létminimum alatt, de ez a mutató mára 12 százalékra csökkent. Meggyőződésének adott hangot, hogy ez a harc prioritás marad az állam számára a következő években is, továbbá “bármely politikai erő számára, amely a hatalmi szerveket tölti majd ki”.    
Végül Medvegyev, aki köztudottan az internet lelkes használója, azt mondta: a világháló felhasználói hatással lehetnek az uralkodó tájékoztatási trendekre, közvetítés nélkül tehetnek közzé híreket, amelyek akár meg is változtathatják a világot, de legalábbis a szűkebb környezetet.

- Hirdetés -

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet