Oroszország hírei

Magyarországot és Oroszországot kedvelik a legkevésbé a románok

18

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A románok Magyarországot és Oroszországot kedvelik a legkevésbé – derült ki egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból, amelyben Románia öt szomszédja, valamint a román közélet számára jelentős 13 távolabbi ország szerepelt. Az Adevarul című liberális kötődésű lap megrendelésére szeptemberben országos reprezentatív mintán készült felmérés során a megkérdezetteknek arra kellett válaszolniuk, hogy inkább pozitív, vagy inkább negatív érzelmekkel viszonyulnak-e a felmérésben szereplő 18 országhoz.

- Hirdetés -

A válaszokból kiderült, hogy a románok körében Nagy-Britannia a legkedveltebb ország, amellyel kapcsolatban a megkérdezettek 75 százaléka szimpátiát érez. Dobogós még a toplistán Németország (74%) és Franciaország (73%), majd Spanyolország (73%) és Olaszország (70%) következik, azok az országok, ahol a legtöbb román vendégmunkás dolgozik. Mindössze két ország esetében voltak többen a negatív érzelmeket tápláló válaszadók a pozitívan viszonyulókkal szemben.

A válaszadók 56 százaléka számára antipatikus és csak 29 számára szimpatikus Magyarország, míg Oroszországot 45 százalékuk nézi rossz szemmel és csak 37 százalékuk kedveli. Az Adevarul a felmérés eredményeit ismertető cikkében is azt emelte ki, hogy a románok Magyarországot kedvelik a legkevésbé, amit a “történelmi rivalizálásnak” tulajdonít.

- Hirdetés -

A román szimpátia-listán a sereghajtók közé került Ukrajna (41%), Törökország (47%) és Bulgária (50%). A szomszédos országok közül a románok a Moldovai Köztársaságot kedvelik a leginkább, amelyhez a válaszadók kétharmada pozitív érzelmekkel viszonyul.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet