Oroszország hírei

Lavrov és Szijjártó az orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett

64

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – közölte az orosz külügyminisztérium.

- Hirdetés -

A tárca szűkszavú közleménye szerint a megbeszélés során megvitatták a kétoldalú kapcsolatok és nemzetközi élet időszerű kérdéseit Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. február 17-i látogatásának előkészületeivel kapcsolatban. Orosz hírügynökségek ezzel kapcsolatban emlékeztettek arra, hogy orosz államfő most harmadszor látogat Magyarországra, Putyin pedig másodszor keresi fel Budapestet – 2006 februárjában járt legutóbb a magyar fővárosban.

Felhívták a figyelmet a Kreml korábbi tájékoztatására is, amely szerint Vlagyimir Putyin budapesti látogatásával “viszonozza Orbán Viktor 2014. január 14-i moszkvai látogatását”. A magyar miniszterelnök egy évvel ezelőtti moszkvai útja során megállapodás született a paksi atomerőmű két új reaktorának a megépítéséről, és megállapodást is aláírtak róla.

- Hirdetés -

Az orosz tőkebefektetések a magyar gazdaságban elérték az 1,5 milliárd dollárt, míg az oroszországi magyar befektetések mintegy kétmilliárd dollárra rúgnak – írta a TASZSZ hírügynökség.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet