Oroszország hírei

Hamarosan leállítják a Lada Samara gyártását is?

75

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Lada SamaraÚgy tűnik Oroszország legnagyobb személygépkocsi gyártója az AvtoVAZ fokozatosan állítja le klasszikus típusainak gyártását. Még áprilisban írtunk a cég bejelentéséről, amely szerint leállítják a 2107-esek gyártását két héten belül. Később szeptemberben a 2104-es típus gyártása fejeződött be. Most kiszivárgott hírek szerint jövőre végleg leállhat a Lada Samara gyártása is. A cég egyenlőre nem erősítette meg a lapinformációkat. Az előző két típus kivezetését az értékesítés visszaesésével, valamint az új típusok népszerűségével magyarázták. A januártól szeptemberig tartó időszakban az AvtoVaz legnépszerűbb típusa a Lada Kalina volt 96 500 eladott autóval, a második a Lada Priora 94 500 autóval és a harmadik a Lada Granta 80 900 eladással.

- Hirdetés -

Szeptember hónap legnépszerűbb típusa a Granta volt, több mint 14 ezer eladott autóval. A Samara típus népszerűsége viszont fokozatosan csökkent. Az év első kilenc hónapjában 40%-al esett vissza a típus értékesítése az előző év azonos időszakához képest.

A Lada Szamara gyártását 1984-ben kezdődött az AvtoVaz Togliatti gyárában. 1991-től exportálták, ekkor kapta a Samara elnevezést, korábban Szputnyik néven árulták a belső piacon.

- Hirdetés -

{phocagallery view=category|categoryid=32|limitstart=0|limitcount=1|detail=1|pluginlink=0|type=2}

Kattintson a képre a galériához!

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet