Oroszország hírei

Fekete-tenger: a Flotta ismét régi dicsőségben fog fürdeni

56

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Fekete-tengeri FlottaMinden év júliusának utolsó vasárnapja az orosz flotta napja. Idén a központi ünnepségek Szevasztopolban, a Fekete-tengeri Flotta központi bázisán zajlottak, ahol a főparancsnok, Vlagyimir Viszockij admirális bejelentette: a közeljövőben tizenöt új hadihajót vezényelnek Szevasztopolba, kettő közülük még az év vége előtt megérkezik.

- Hirdetés -

Az elemzés rámutat: az Oroszország és Ukrajna közötti elhidegülés, mely a bilaterális kapcsolatok elmúlt öt évét jellemezte, leértékelte a Fekete-tengeri Flottát, így annak fejlesztése is teljes mértékben leállt. Történt ez egy olyan időszakban, amikor a dél-kaukázusi konfliktusok igen kiéleződtek.

Az idénre ígért két hadihajó a Balti-tengeri Flottától kerül át ide, az egyikük a „Mudrij” nevű fregatt és minden szempontból megfelel a modern elvárásoknak, eléggé jelentős légvédelmi tűzerővel bír, szemben a „Moszkvával”, melynek védelmi ereje kicsit gyengébb.

- Hirdetés -

A 2020-ig ideérkező 15 hajóval a Fekete-tengeri Flotta képes lesz újraszerveződni, és a következő harminc évben ellátni feladatát a térségen túl is, így a Földközi-tengeren is.

Forrás: www.rian.ru

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet