Oroszország hírei

Az ukrajnai lázadó hadsereg körbezárta Mariupolt

52

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A felkelők saját hírügynöksége, a Novorossiya News Agency jelenti, hogy a felkelő csapatok körbekerítették a Donyeck régióban, a tenger mellet fekvő Mariupol városát.

- Hirdetés -

“Az éjjeli csaták során Novorusszia csapatai a következő településeket megszerezték: Starchenkovo, Respublika, Zeleny Yar, Boyevoye, Malinovka, Demyanovka, Starodubkovka, Chervonoye Pole Osipenko.” – áll a jelentésben.

“A jelenlegi katonai helyzet a következő: a Donbass ukrán-párti önkéntes erők blokkolják a Mangush-Osipenko utat, Urzuf alatt nagy csata zajlik, ma nagy valószínűséggel véglegesen csapdába esnek a Mariupolban magukat még tartó ukránpárti erők” – írják a közleményben.

- Hirdetés -

Korábban a Novoazovsk-ba telepített ukrán erők visszahúzódtak Mariupolba. Mariupol lakói elmondták, hogy a helyi adminisztráció, valamint az ukrán seregek nagyrésze már távozott, a boltok kifogytak gabonaféle készítményekből, nincs cukor se, illetőleg üzemanyag-hiány van.

A felkelő csapatok elkezdtek egy úgynevezett “humanitárius harci taktikát” – ez azt jelenti hogy az ukrán sereget eltolják a nagy városok és sűrűn lakott területek alól, hogy ezzel véget vessenek a tüzérségi támadásoknak amik a lakókat sújtják.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet