Oroszország hírei

Az oroszoknak szilárdan el kell kötelezni magukat érdekeik mellett, de ez nem jelent konfrontációt a nagyvilággal

48

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

“Az oroszoknak meg kell erősíteni és fejleszteni az országot, de sem elszigetelődni nem szabad, sem a méltóságukat nem szabad feláldozni senki kedvéért” –  jelentetti ki Vlagyimir Putyin.

- Hirdetés -

“Fejlesztenünk kell az országunkat nyugodtan, méltósággal és hatékonyan, de anélkül hogy elbarikádoznánk magunkat a külvilágtól, vagy megtörnénk jól működő kapcsolatainkat partnereinkkel, viszont anélkül kell tennünk mindezt, hogy
megengednénk bárkinek azt, hogy tiszteletlenül bánjon velünk, vagy fenyegessen” – mondta az orosz elnök a krimi Yalta-n.

Konszolidációra hívta fel az orosz népet,  “nem a háborúk és konfliktusok kedvéért” de “egy szorgalmas, igyekvő munkaerőért Oroszország számára, Oroszország, a Haza nevében”

- Hirdetés -

Az orosz elnök megvédte az élelmiszer-embargót, mint a Nyugat ellen adott viszont-szankciókat az orosz kormány a Nyugati oroszellenes szankciókat követően. “Ez nem csak válasz, először is, ez a Hazai termelők támogatása és emellett nemzeti piacaink megnyitása olyan piacok, államok és termelő cégek előtt, akik szeretnének együttműködni az oroszországi Föderációval” – mondotta Putyin.

Akárhogyanis vannak most Oroszország külügyi kapcsolatai “a mi fókuszunk most a hazai ügyeken van, a célokon és feladatokon, amelyeket az orosz nép mitőlünk elvár, azokra az elsődleges kihívásokra koncentrálunk most” – tette hozzá.

A Nyugat államai, az USA támogatásával számos szankcióval terhelt meg egy sor orosz céget és magánszemélyt, megtorolni Moszkvát azért, mert ők orosz agressziót látnak Ukrajna ellen. A Kremlin azt gondolja, hogy ez a sor szankció és ez a fajta nyugati politika nem célravezető és képmutató, lévén, hogy a mára már polgárháborúvá fajul ukrán krízist -a Kremlin szerint –  nagymértékben Brüsszel és Washington idézte elő.

A kapcsolatok Oroszország és a Nyugat hatalmai között most a legrosszabbak a Hidegháború óta, és úgy tűnik ,kereskedelmi háború vette kezdetét.

Александр Николаевич Искандер

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet