Oroszország hírei

Az orosz légierő 53 bevetésen, 72 légicsapás hajtott végre a terroristák ellen az elmúlt 24 órában (videó)

81

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

53 bevetésen a terroristákhoz tartozó 72 célpontra mért légicsapást az orosz légierő az elmúlt 24 órában – közölte Oroszország védelmi minisztériuma csütörtökön. Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a Rosszija 24 televíziónak elmondta, hogy a bevetések Aleppó, Damaszkusz, Latakia, Dajr ez-Zaur, Idlib és Hama tartományokat érintették. Hozzátette, hogy az Iszlám Állam a szomszédos régiókból és országokból átcsoportosítja erőit Nyugat-Szíriába.

- Hirdetés -

A szóvivő elmondta, hogy az orosz drónok terrorista csapatok mozgását regisztrálták Irakból Rakka tartomány északi részébe. A minisztérium határozottan cáfolta azokat az amerikai vádakat, amely szerint az orosz légierő kazettás bombákat használtak volna katonai műveleteik során a civilek lakta területeken.

Az orosz hadműveletek sikerességét jelzi az is, hogy az Iszlám Állam vezetői már tárgyalásokat folytat más terrorszervezetekkel is, köztük az Al-Nuszra Fronttal, hogy egyesítsék erőiket Szíriában.

- Hirdetés -

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen. A légicsapásokat Szu-25, Szu-24M és Szu-34-es harci repülőgépekkel hajtja végre az orosz légierő.

Október 7-én a Kaszpi-tengeren állomásozó hadihajókról kilőtt manőverező robotrepülőgépekkel mért csapást Oroszország az Iszlám Állam (IÁ) szervezetének szíriai állásaira. Négy rakétahordozóról 26, Kalibr típusú robotrepülőgépet lőttek ki 11 célpontra.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet