Oroszország hírei

Az EU könyörgéssel próbálkozik lebeszélni más országokat az oroszoknak való beszállításról

191

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Financial Times tegnapi cikke szerint \www.ft.com\ az Európai Unió megbeszéléseket tervez olyan országokkal mint Brazília és Chile, hogy megpróbálja lebeszélni őket arról, hogy belépjenek az orosz piacra átvenni a kitiltott mezőgazdasági termékek beszállítóinak helyét.

- Hirdetés -

Mivel Oroszország a múlt héten leállította az élelmiszerimportot az EU-ból és az USA-ból, válaszul az EU-USA szankciókra, így jövőbeli alternatív beszállítói országok máris körüludvarolják Moszkvát ajánlataikkal. Számos állam és kereskedelmi csoport dél-Amerikában azt nyilatkozta, hogy ez a lehetőség nagyon kapóra jött nekik, váratlanul bár de hatalmasat terjeszkedhetnek a jól jövedelmező orosz piacokon.

Brazília engedélyezte hogy több mint 9O új húsüzem azonnal elkezdje a csirke, marha – és sertés -exportot az Orosz Föderációba. Chile pedig a legfőbb kedvezményezettje az európai orosz halembargónak, mivel ők lépnek a kieső európai beszállítók helyére, hatalmas gazdasági expanziót jelent ez az országuknak.

- Hirdetés -

Seneri Pudo, Brazília mezőgazdasági államtitkára azt nyilatkozta, hogy az orosz embargó remek lehetőség számukra sokszorosára növelni az Orosz Föderációba exportált kukorica és szójabab mennyiségét Seneri azt nyilatkozta, hogy “Oroszország a lehetőség földje most egy hatalmas brazil mezőgazdasági termék felvásárlóvá válással, természetesen a húsáruk mellett”.

Ilyen és ehhez hasonló láncreakció-szerű örömujjongással fogadták a dél-amerikai államok mezőgazdasági szektorai az oroszok adta lehetőséget. Ez hatalmas aggodalmat teremtett az Európai Unióban, lévén látják, senki nem törődik velük, nélkülük is van élet a földön.

Az EU szó szerint ezt nyilatkozta: “Beszélni fogunk azon államokkal, akik potenciálisan átvennék a mi export helyeinket amiket elveszítettünk Oroszországban, jelezvén, hogy ne húzzanak tisztességtelen gazdasági hasznot a jelenleg kialakult helyzetből”

Az EU gazdaságpolitikusai azt tartják, hogy érthető hogy most a dél-amerikai államok gazdasági társaságai és országaik hatalmas lehetőséget látnak az orosz piacban, de “nehezen igazolható morálisan” hogy ki akarják tölteni az EU által hagyott beszállítói rést Oroszországban. E helyett inkább az ukrán helyzettel kellene foglalkozniuk és segíteni az EU-nak nyomása alá helyezni Oroszországot, mert az a jó dolog, nem a haszonlesés az EU kárára a jelenlegi helyzetben.

megjegyzés: az EU a dél-amerikai államok felé, a kérés mellé elfelejtette csatolni a szerződéses, írásban vállalt garanciát, hogy akkor megvenné az oroszok helyett azt az árut 🙂 – e helyett moralizálnak…ők. moralizálnak….

Александр Николаевич Искандер

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet