Oroszország hírei

Aki teheti meneküljön Moszkvából – mondják az orvosok

38

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

MoszkvaNapról napra rosszabb a helyzet az orosz fővárosban és környékén. A város határain belül és kívül is egyre több több tűzesetet regisztráltak. A csípős füst és a hőség már csaknem elviselhetetlen Moszkvában. Szinte minden nap újabb hőmérsékleti rekordok dőlnek meg országszerte. Az orvosok azt javasolják, hogy aki teheti hagyja el a várost, de ha nem tud elmenni akkor maszk nélkül ne menjen az utcára. A helyi lakosok azt mondják olyan mintha egy horror film helyszíne lenne a város. A légszennyezettség az orosz főváros északi, észak-keleti, déli, dél-keleti, nyugati és középső részén a legerősebb. Az utcákon és a metróban is szinte mindenki maszkot visel.

- Hirdetés -

A legfrissebb információk szerint nem korlátozzák a légi közlekedést. A szmog időközben már a metróban is érezhető. A Moszkva környékén tomboló erdő és tőzeg tüzek gyorsan terjednek. Az időjárási előrejelzések szerint nem várható csapadék a következő napokban a régióban, a magas páratartalom mellet csütörtökre akár a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet az orosz fővárosban. A Környezetvédelmi Minisztérium arra kérte a moszkvaiakat, hogy utazzanak tömegközlekedéssel és ne rontsák tovább az autókkal a levegő minőségét.

tűz

Időközben az országos tűzvész halálos áldozatainak száma elérte a ötvenet – közölte a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának információit az Itar-Tassz hírügynökség. A legtöbb haláleset Nyizsnyij Novgorod és Voronyezs régióban történt. A minisztérium adatai szerint eddig 3500 ember vált hajléktalanná.

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet