2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

2014-óta a legsúlyosabb ukrán csapás érte Donyecket, többen meghaltak (videók)

Az ukrán fegyveres erők csütörtök reggeli donyecki ágyúzása az elmúlt nyolc év legsúlyosabbja volt – közölte Alekszej Kulemzin, a város polgármestere a Telegram-csatornáján.

“Újabb háborús bűnt követtek el ma reggel az ukrán fasiszták. Ma pontosan 07:00-kor a 2014 óta legsúlyosabb csapásnak vetették alá Donyeck központját” – írta.

A polgármester pontosította, hogy ukrán tűz alá került a Bogdan Hmelnickij sugárút és az Universzitecka utca kereszteződésénél lévő tér, a Szkolnij körút, a Naberezsnaja utca és a Vorosilovszkij kerületben lévő Fedett piac területe. Kulemzin szerint találat érte a lakóépületeket – a Vatutyina sugárúton, a Szkolnij körúton, a Mirja sugárúton, az 50 Let USSR utcán, a Sevcsenko körúton, a Teatralnij sugárúton, a kórház és a diákkampusz közelében.

Megrongálódott a 15. számú óvoda, a 2. számú iskola, a Szent Általa-székesegyház, a Donyecki Nemzeti Műszaki Egyetem több épülete és a kórház.

Az áldozatokra vonatkozó információk tisztázása folyamatban van.

Az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjához delegált DNR-képviselet szerint az ukrán csapatok 07:00 órakor 40 rakétát lőttek ki Grad sorozatvetőkből Donyeck Vorosilovszk és Kijevszkij kerületeire.

08:02-kor az ukrán fegyveres erők ismét három darab 155 milliméteres NATO kaliberű lövedékkel lőtték a kijevi kerületet.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó