2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

2014-óta a legsúlyosabb ukrán csapás érte Donyecket, többen meghaltak (videók)

Az ukrán fegyveres erők csütörtök reggeli donyecki ágyúzása az elmúlt nyolc év legsúlyosabbja volt – közölte Alekszej Kulemzin, a város polgármestere a Telegram-csatornáján.

“Újabb háborús bűnt követtek el ma reggel az ukrán fasiszták. Ma pontosan 07:00-kor a 2014 óta legsúlyosabb csapásnak vetették alá Donyeck központját” – írta.

A polgármester pontosította, hogy ukrán tűz alá került a Bogdan Hmelnickij sugárút és az Universzitecka utca kereszteződésénél lévő tér, a Szkolnij körút, a Naberezsnaja utca és a Vorosilovszkij kerületben lévő Fedett piac területe. Kulemzin szerint találat érte a lakóépületeket – a Vatutyina sugárúton, a Szkolnij körúton, a Mirja sugárúton, az 50 Let USSR utcán, a Sevcsenko körúton, a Teatralnij sugárúton, a kórház és a diákkampusz közelében.

Megrongálódott a 15. számú óvoda, a 2. számú iskola, a Szent Általa-székesegyház, a Donyecki Nemzeti Műszaki Egyetem több épülete és a kórház.

Az áldozatokra vonatkozó információk tisztázása folyamatban van.

Az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjához delegált DNR-képviselet szerint az ukrán csapatok 07:00 órakor 40 rakétát lőttek ki Grad sorozatvetőkből Donyeck Vorosilovszk és Kijevszkij kerületeire.

08:02-kor az ukrán fegyveres erők ismét három darab 155 milliméteres NATO kaliberű lövedékkel lőtték a kijevi kerületet.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó