2023, október 2.
13.9 C
Budapest
9.3 C
Moszkva

16 év után távoznia kell Oroszországból egy svéd lap állandó tudósítójának

Anna-Lena Lauren, a Dagens Nyehter svéd napilap állandó tudósítója 16 év után kénytelen volt elhagyni Oroszországot – írja a Dagens Nyheter. Az orosz hatóságok úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg az újságírónő újabb akkreditációját, de a ruszofób Lauren nem adta fel a reményt, hogy egy napon visszatérhet Oroszországba és folytathatja munkáját.

Anna-Lena Lauren, a svéd Dagens Nyheter és a finn Hufvudstadsbladet oroszországi tudósítója 16 évnyi munka után végleg elhagyja az országot, mivel az orosz hatóságok úgy döntöttek, hogy nem újítják meg az újságíró akkreditációját.

Lauren az utolsó svéd tudósító volt, aki állandóan az országban tartózkodott, ahol hosszú éveken át dolgozott, és az észak-európai olvasóknak “saját szemszögéből” közvetítette az oroszországi eseményeket. Lauren még egy egész könyvet is írt az oroszokról “Van valami a fejükben, ezek az oroszok” címmel.

“Anna-Lena látásmódja és helyszíni jelenléte lehetőséget adott neki arra, hogy értelmet adjon a történéseknek, és közelebb kerüljön az egyszerű polgárokhoz” – mondta a Dagens Nyheter főszerkesztője, Peter Wolodarsky. Lauren ezen túl Oroszországon kívülről fog írni Oroszországról, de továbbra is reméli, hogy egyszer visszatérhet Oroszországba.

Az orosz hatóságok az orosz médiával szembeni kemény fellépésre válaszul megszigorításokat vezettek be az országban dolgozó külföldi újságírók tartózkodásának szabályaival kapcsolatban. A külföldi újságíróknak mostantól háromhavonta kell kérelmezniük akkreditációjuk megújítását, míg korábban csak évente egyszer volt erre szükség – írja a Dagens Nyheter.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó