Írjon nekünk

Foci-vb 2018 Oroszország

Eddig 2.5 millió jegy kelt el az oroszországi foci-vb-re

Közzétéve

-

Mintegy 2.5 millió jegy már elkelt az idei oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, amely kevesebb mint két hónap múlva veszi kezdetét 11 orosz város 12 stadionjában – közölte Vitalij Mutko miniszterelnök-helyettes.

Mintegy 2.5 millió jegy már elkelt és a vásárlók 53 százaléka külföldi futball szurkoló volt – mondta Mutko újságíróknak.

Több ország lesz ahonnan 15 000 – 20 000 szurkoló érkezik Oroszországba, míg az Egyesült Államokból több mint 30 000 futball rajongó érkezik – közölte. Ez azért érdekes, mert az Egyesült Államok válogatottja nem jutott ki a világbajnokságra.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy hete jelentette be, hogy megnyitotta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság harmadik és egyben utolsó jegyértékesítési szakaszát.

A moszkvai Luzsnyiki stadion.

Az utolsó szakasz megnyitása előtt 1 698 049 jegy talált gazdára a világ minden tájáról.

A FIFA tájékoztatása szerint április 18-án az utolsó értékesítési szakasz elindítását követő 24 órában több mint 164 000 jegy talált gazdára.

A szövetség emlékeztet, hogy az orosz hatóságok kérésére minden jeggyel rendelkező szurkolónak úgynevezett Fan-ID-t kell igényelnie, amely vízumként is szolgál a torna idejére.

Foci-vb 2018 Oroszország

Putyin is ott lesz a foci-vb nyitó meccsén, megkapta szurkolói igazolványát is (+képek)

Közzétéve

-

Írta:

Vlagyimir Putyin orosz elnök is ott lesz az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki stadionban, ahol június 14-én az orosz és a szaúdi válogatott mérkőzik meg egymással – közölte Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője pénteken.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy az államfő tervez-e ellátogatni további mérkőzésekre úgy válaszolt, hogy minden attól függ, hogyan alakulnak a dolgok.

Vlagyimir Putyin és Gianni Infantino a szurkolói igazolványok kiadására létrehozott kézbesítési ponton (Fan ID Distribution Center) Szocsiban.

Az orosz elnök csütörtökön találkozott az egyik rendező városban Szocsiban, Gianni Infantinóval a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökével, akivel együtt vették át szurkolói igazolványukat (fan ID).

Szurkolói igazolvánnyal vízum nélkül
A világbajnokságra érkezők érvényes szurkolói igazolvánnyal (fan ID) vízummentesen léphetnek be Oroszországba. A szurkolói igazolványt a mérkőzésre szóló jegy megvásárlását követően kell kiváltani online, vagy a szurkolói igazolványok kiadására az adott országban létrehozott kézbesítési pontokon (Fan ID Distribution Center). Az igazolvánnyal a mérkőzések idején ingyenesen használhatóak a rendező városok tömegközlekedési eszközei is.

Vlagyimir Putyin és a FIFA-elnök közösen ellátogattak a Fekete-tenger partján található Fist stadionba is, ahol öt mérkőzést rendeznek. (Nézze meg az oroszországi vb helyszíneit)

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Gianni Infantino FIFA-elnök a Fist stadionban Szocsiban. 2018.05.03

Az orosz elnök sok sikert kívánt a nemzeti csapatnak a közelgő világbajnokságra, ahova több mint 1.5 millió külföldi turistát várnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ,Gianni Infantino FIFA-elnök és Venyiamin Kondratyjev Krasznodar régió kormányzója a Fist stadionban Szocsiban. 2018.05.03-án.

A 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokságot Oroszország 11 városának 12 stadionjában rendezik június 14 és július 15 között. A helyszínek: Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Szamara, Szaranszk, Szocsi és Jekatyerinburg.

Tovább olvasom

Foci-vb 2018 Oroszország

Nézze meg az oroszországi foci-vb helyszíneit

Közzétéve

-

Írta:

Kevesebb mint 30 nap van hátra a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságig, de a legtöbb helyszínen már megtartották a tesztmérkőzéseket.

Összegyűjtöttük a legjobb felvételeket a 12 stadionról, amelyekben mérkőzéseket rendeznek. Az ország turisztikai hivatala szerint több mint 1.5 millió külföldi turista érkezik Oroszországba a vb idején.

Luzsnyiki

Moszkva – Férőhely: 80 000 fő

A moszkvai Luzsnyiki lesz a világbajnokság központi stadionja. 1956-ban adták át az akkor Lenin stadionnak keresztelt létesítményt. A stadion a Moszkva folyó partján egy korábban beépítetlen helyen épült fel. Az utóbbi időben számos nagy nemzetközi sporteseményt, köztük az 1980-as nyári olimpiát és a 2008-as UEFA Bajnokok Ligája döntőjének is otthont adott. 2013-ban bezárták és megkezdődött a stadion teljes körű felújítása a világbajnokságra. A munkálatokkal 2017 novemberében készültek el.

A világbajnokságon a Luzsnyikiben hét mérkőzést, köztük a nyitó meccset és a döntőt rendezik.

Mérkőzések: június 14.: Oroszország – Szaúd-Arábia; június 17.: Németország – Mexikó; június 20.: Portugália – Marokkó; június 26.: Dánia – Franciaország; Július 1.: nyolcaddöntő; július 11.: elődöntő; Július 15.: döntő.

Szpartak stadion

Moszkva – Férőhely: 45 000 fő

Az Otkrityije Aréna vagy más néven Szpartak Stadion 2014-ben készült a Szpartak Moszkva labdarúgó klub számára. A főváros az egyetlen helyszín, ahol két stadionban rendeznek mérkőzéseket a világbajnokságon. A Szapartak Stadionban már rendeztek mérkőzéseket a 2017-es Konföderációs kupa alkalmával.

A világbajnokságon 5 mérkőzést játszanak a stadionban.

Mérkőzések: június 16.: Argentína – Izland; június 19.: Lengyelország – Szenegál; június 23.: Belgium – Tunézia; június 27.: Brazília – Szerbia,; július 3.: nyolcaddöntő.

Kalinyingrád Stadion

Kalinyingrád – Férőhely: 35 000 fő

Kalinyingrád balti-tengeri kikötőváros, Oroszország exklávéjának, a Lengyelország és Litvánia között található Kalinyingrádi területnek a székhelye. Korábban Könisbergnek hívták, majd a második világháború után 1946-ban Kalinyingrádra keresztelték.

A Kalinyingrád Stadion más néven Baltika Aréna az Oktyabrszkij-szigeten épült fel, közel a városközponthoz. A létesítmény külseje átlagosnak tűnhet nappal, azonban éjjel lenyűgöző látványt nyújt. Kalinyingrád lesz a vb legnyugatibb helyszíne.

A stadion, amely idén májusban készült el, az orosz másodosztályban szereplő FK Baltika Kalinyingrád futballklub otthona lesz a vb után. Az eredeti tervek szerint 45 000 férőhelyesre tervezték a stadiont a FIFA követelményekkel összhangban, de végül 35 000 férőhelyes terv épült meg, amelyet a FIFA is jóváhagyott. A vb után 25 000 férőhelyes lesz az aréna.

Kalinyingrádban 4 csoportmérkőzést játszanak.

Mérkőzések: június 16: Horvátország – Nigéria; június 22: Szerbia – Svájc; június 25: Spanyolország – Marokkó; június 28: Anglia – Belgium

Volgográd Aréna

Volgográd – Férőhely: 45 000 fő

A második világháború idején vált világszerte ismerté a város, amelyet akkor Sztálingrádnak hívtak. Jelenlegi nevét 1961-ben kapta meg a Volga jobb partján elterülő Volgográd.

A folyó partján, a Mamajev Kurgan háborús emlékmű lábánál felépült impozáns aréna idén április elején készült el. Megjelenése emlékeztet a pekingi Madárfészek olimpiai stadionra.

A Világbajnokság után a stadion az FC Rotor Volgográd futballklub otthona lesz.

Az első testmérkőzést április 21-én rendezték az arénában, de itt lesz az orosz kupa döntője is május 9-én a Győzelem napján. A vb után a stadiont 35 000 férőhelyesre csökkentik.

Mérkőzések: június 18: Tunézia – Anglia; június 22: Nigéria – Izland; június 25: Szaúd-Arábia – Egyiptom; június 28: Japán – Lengyelország.

Jekatyerinburg Aréna

Jekatyerinburg – Férőhely: 35 000 fő

A világbajnokság egyik legkülönlegesebb és legkeletibb helyszíne a Jekatyerinburg Aréna. Az 1.4 millió lakosú város az Urál hegységtől keletre fekszik.

A város központi stadionját, amit 1957-ben adtak át teljeskörűen felújították a világbajnokságra. A férőhelynövelése érdekében a stadionon “kívül” helyezkedik el az ideiglenes lelátó.

A stadion hivatalos újranyitási mérkőzését idén április 15-én tartották, amikor a helyi FC Ural csapata 2-1-re legyőzte a Szpartak Moszkvát.

Jekatyerinburgban négy csoportmérkőzést rendeznek a világbajnokságon, ezután a mobillelátókat elbontják.

Mérkőzések: június 15: Egyiptom – Uruguay; június 21: Franciaország – Peru; június 24: Japán – Szenegál; június 27: Mexikó – Svédország.

Fist Stadion

Szocsi – Férőhely: 48 000

A világbajnokság egyik legszebb és legnépszerűbb helyszíne a Fekete-tenger partján fekvő dél-oroszországi Szocsi lesz. A 2014-es téli olimpia nyitó és záróünnepségének, valamint a 2017-es Konföderációs kupa mérkőzéseinek is otthont adó Fist stadion közvetlenül a tengerparton, az olimpiai parkban fekszik.

A stadion a Kaukázus nyugati hegyvidékén található Fist csúcsról kapta a nevét.

A világbajnokság hat mérkőzését rendezik az üdülőváros stadionjában.

Mérkőzések: június 15: Spanyolország – Portugália; június 18: Belgium – Panama; június 23: Németország – Svédország; június 26: Ausztrália – Peru; július 7: negyeddöntő

Kazany Aréna

Kazany – Férőhely: 45 000

A több mint 1.2 millió lakosú Kazany, Tatárföld fővárosa és büszke arra, hogy Oroszország “sport fővárosa” is.

A Kazany Aréna 2013-ban készült el és itt rendezték a 2013-as nyári  Universiade megnyitó és záró ünnepségét, a 2015-ös úszó-világbajnokságok úszó számait és a Rubin Kazany futballklub mérkőzéseinek is otthont ad.

A stadion homlokzatán Európa legnagyobb kijelzőjét helyezték el. A vb idején hat mérkőzés lesz a stadionban, köztük egy negyeddöntő is.

Mérkőzések: június 16: Franciaország – Ausztrália; június 20: Irán – Spanyolország; június 24: Lengyelország – Kolumbia; június 27: Dél-Korea – Németország; június 30: nyolcaddöntő; július 6: negyeddöntő.

 

Szamara Aréna

Szamara – Férőhely: 45 000 fő

Az építési késedelem miatt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság “legproblémásabb” helyszíne. A stadionban csak április 28-án tartják a tesztmérkőzést, amikor a helyi klub a Krilja Szovjetov mérkőzik a Fakel Voronyezs csapatával.

A stadion tervezése igen látványosra sikerült. Megjelenése emlékeztet mindenkit arra, hogy a városban gyártják az orosz űrkutatáshoz kapcsolódó kozmikus eszközök jelentős részét.

A több mint 1.1 millió lakosú Szamara a Volga középső folyásán 50 km hosszan, a folyó bal oldali magas partján terül el, a Szok és a Szamara folyók torkolatánál.

A Szamara Aréna hat vb mérkőzésnek ad majd otthont.

Mérkőzések: június 17: Costa Rica – Szerbia; június 21: Dánia – Ausztrália; június 25: Uruguay – Oroszország; június 28: Szenegál – Kolumbia; július 2: nyolcaddöntő; július 7: negyeddöntő.

Mordovia Aréna

Szaranszk – Férőhely: 44 000 fő

Az oroszországi foci-vb helyszínei közül talán az egyik legismeretlenebb helyszíne Mordvinföld fővárosa Szaranszk.

A több mint 314 000 lakosú Szaranszk a középső-volgai régió egyik legrégebbi városa. Fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központ.

A régió nevét viselő stadion, amely az Inszar folyó partján épült fel a világbajnokság után a helyi futballklub otthona lesz és a férőhelyek számét 25 000-re csökkentik.

Az első tesztmérkőzést április 21-én tartották a stadionban, ahol 4 csoportmérkőzést játszanak majd.

Mérkőzések: június 16: Peru – Dánia; június 19: Kolumbia – Japán; június 25: Irán – Portugália; június 28: Panama – Tunézia.

  Nyizsnyij Novgorod stadion

Nyizsnyij Novgorod – Férőhely: 45 000 fő

Nyizsnyij Novgorod, amely az ötödik legnagyobb orosz város a világbajnokság egyik legérdekesebb helyszíne. Országos jelentőségű közlekedési és gazdasági központ, emellett gazdag történelmi múlttal rendelkezik.

A Volga és az Oka folyó találkozásánál fekvő Nyizsnyij Novgorodnak több mint 1.2 millió lakosa van. Az új stadion a folyóparton épült fel.

A stadion a 2018-as világbajnokságot követően várhatóan az orosz válogatott, valamint a Olimpijec Nyizsnyij Novgorod hazai mérkőzéseinek ad otthont.

Rosztov Aréna

Rosztov-na-Donu – Férőhely: 45 000 fő

A Rosztov Aréna egy teljesen új stadion, amely a Moszkvától 1000 kilométerre délre található Rosztov-na-Donu-ban épült fel.

A több mint 1 millió lakosú város a doni régió fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja.

A világbajnokság után az új stadion a helyi futballklub a Rosztov hazai mérkőzéseinek ad majd otthont. Az első tesztmérkőzést április 15-én játszották az arénában.

Mérkőzések: június 17: Brazília – Svájc; június 20: Szaúd-Arábia – Uruguay; június 23: Dél-Korea – Mexikó; Június 26: Izland – Horvátország; július 2: nyolcaddöntő.

Kresztovszkij Stadion

Szentpétervár – Férőhely: 67 000 fő

A szentpétervári Zenit labdarúgóklub stadionja a vb egyik legjelentősebb helyszíne lesz. A történelméről és építészetéről világhírű város stadionja a Kresztovszkij szigeten épült fel, melynek teteje rossz idő esetén zárható.

Itt rendezték a 2017-es Konföderációs kupa nyitó mérkőzését és döntőjét is.

Az 5.1 millió lakosával az 1703-ban Nagy Péter cár által alapított Szentpétervár Oroszország második legnépesebb városa Moszkva után.

Tovább olvasom

Foci-vb 2018 Oroszország

Hangolódj a 2018-as foci vb-re ezzel az orosz slágerrel (+videó)

Közzétéve

-

Írta:

Idén az egész futballvilág figyelme Oroszországra irányul. Hangolódjunk a világbajnokságra  Dj SMASH, Polina Gagarina és Jegor Krid – Komanda 2018 című dalával.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén.

A 2018-as FIFA világbajnokságot 32 csapat részvételével június 14 és július 15 között rendezik 11 oroszországi városban: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kalinyingrád, Volgográd, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na-Donu, Jekatyerinburg, Szarankszk és Szamara.

Tovább olvasom

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play
Hirdetés

Népszerű