Oroszország hírei

Trump Washingtonba hívta Vlagyimir Putyint

63

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Donald Trump amerikai elnök azt javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy Washingtonban találkozzanak – értesült az RT hírtelevízió.

- Hirdetés -

Trump akkor javasolta ezt az orosz elnöknek, amikor telefonon tárgyaltak egymással. A hírt megerősítette Jurij Usakov elnöki tanácsadó is.

Amikor a két elnök telefonon beszélt Trump azt javasolta, hogy találkozzanak Washingtonban – mondta Usakov hétfőn újságíróknak.

A találkozóra azonban kevés az esély, hiszen a két elnök március 20-án beszélt egymással utoljára. Azóta a Szkripal-ügy kapcsán tovább romlott a két ország kapcsolata.

- Hirdetés -

Brit és amerikai nyomásra az ügy kapcsán több ország kiutasított orosz diplomatákat (köztük Magyarország is) és az Egyesült Államok bezáratta a seattle-i orosz főkonzulátust.

A Szkripal-ügy miatt Oroszország többször felszólította már Nagy-Britanniát, hogy tárja fel bizonyítékait, de ez nem történt meg. Moszkva visszautasítja a nyugati vádakat miszerint köze lenne az ügyhöz.

Válasz: Oroszország bezárja az USA szentpétervári konzulátusát és diplomatákat utasít ki

Szergej Szkripal Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök és lánya március 4-én súlyos mérgezéses tünetekkel került az angliai Salisbury városának kórházába. Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzés (MI6) ügynöke volt, ami miatt hazájában elítélték, de ügynökcsere keretében elengedték.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet