Írjon nekünk

Ünnepek

Az Ortodox karácsonyt ünneplik Oroszországban (+videó)

A megjelenés óta

-

Szombatról vasárnapra virradó éjjel ünneplik az Ortodox keresztény hívők a karácsonyt. Oroszország szerte több ezer templomban, kolostorban tartanak ez alkalomból ünnepi miséket.

Az ország központi istentisztelete a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban volt, ahol Kirill Moszkva és minden orosz pátriárkája tartotta az ünnepi misét, itt idén is megjelent Dmitrij Medvegyev orosz elnök és felesége is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szentpéterváron vett részt az éjféli szentmisén.

Idén először portálunk élőben közvetítette a központi istentiszteletet Moszkvából és Szentpétervárról:

Oroszországban az ajándékozás, a díszes karácsonyfa állítása és a télapó a sztálini idők óta a szilveszter tartozéka. Ezután következik az ortodox karácsony, amely a Julianus-naptár szerint január 7-re esik, s nagyon sokan megünneplik ugyancsak a Julianus-naptár szerint január 13-ra eső, úgynevezett régi újévet.

Hirdetés
loading...
Hozzászólások

Politika

Putyin: az Oroszország iránt érzett szeretet tesz minket erősebbé

A megjelenés óta

-

Írta:

Vlagyimir Putyin orosz elnök hagyományos, a nemzethez intézett újévi beszédében jelentős változásokat kívánt és megköszönte a népnek az Oroszországba vetett hitét.

Az államfő ünnepi beszédét először az ország távol-keleti részén sugározták a televíziók, ahol már beköszöntött a 2018-as év.

Számunkra az újév egy családi ünnep. Úgy ünnepeljük, mint gyerekkorunkba: ajándékokkal és meglepetésekkel, különleges melegséggel, jelentős változásokra számítva. Ezek megtörténnek, ha mind emlékezünk szüleinkről, gondoskodunk róluk, megbecsülünk minden velük töltött percet, ha folytatjuk gyermekeink megértését, a törekvéseiket és álmaikat, támogatjuk azokat, akik mellettünk állnak, akik igénylik támogatásunkat és nagylelkűségünket – mondta Putyin.

Beszédében az államfő kedvezőbb változásokat, jó egészséget, új gyermekeket és boldogságot kívánt.

Szeretném szívélyesen megköszönni mindenkinek, hogy hittek magukban és az országunkban, a munkájukban és az eredményeikben – mondta.

Putyin különleges jókívánságait fejezte ki az újév alkalmából azoknak, akik jelenleg is dolgoznak, katonai szolgálatot teljesítenek, kórházakban, repülőkön és vonatokon dolgoznak.

Együtt vagyunk ezen a gyönyörű újévi estén. A szolidaritás, a barátság és az Oroszország iránt érzett szeretet tesz minket erősebbé a jótettekhez és a kiemelkedő teljesítményhez – hangsúlyozta az államfő.

Az államfő sikereket és jólétet kívánt minden orosz állampolgárnak. Békét és jólétet a mi szeretett és egyetlen Oroszországunknak – mondta Vlagyimir Putyin.

Tovább olvasom

Moszkva

Videó: nézze meg Moszkva ünnepi fényeit

A megjelenés óta

-

Írta:

Lenyűgöző légifelvételek az orosz főváros ünnepi fényeiről.

Ajánló: Videó: Moszkvát télen is látnod kell

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Mi a véleménye?

Ön szerint Ukrajna visszavonja az oktatási törvényt?

#ukrán oktatási törvény

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Kövess minket

Hirdetés Töltsd le az Orosz Hírek alkalmazást! Szerezd meg: Google Play

Népszerű